У Китаї тренують першу в світі клоновану собаку-поліцейського

У Китаї тренують першу в світі клоновану собаку-поліцейського

У Китаї тренують першу в світі клоновану собаку-поліцейського

Фото: China Daily

Щеняті Куньсюнь три місяці.

У Китаї почали тренувати першого клонованого собаку-шукача, який згодом розпочне службу в поліції, пише China Daily.

Щеняті Куньсюнь три місяці. Наступні кілька місяців її тренуватимуть на поліцейській базі підготовки собак в місті Куньмін, що розташоване на південно-заході країни. Під час тренування тварина навчиться виявляти наркотичні речовини, шукати речові докази, переслідувати та відстежувати злочинців. Згодом собака під керівництвом тренера братиме участь у поліцейській роботі в одному з відділків провінції Юньнань.

Куньсюнь народився 19 грудня минулого року на експериментальній базі китайської компанії Sinogene Biotechnology. Його клонували від самки собаки-нюхача породи Куньмінска на ім'я Хуахуанма. Вона служила у поліції міста Пуер і розкрила чимало вбивств. 2016 року отримала нагороду міністерства громадської безпеки Китаю за внесок в розслідування справ. Дослідники кажуть, що ДНК тварин збігаються на 99,9%.

Клонування повинне скоротити термін тренування і підготовки тварин, яке триває 4-5 років. Клонована ветеранська тварина – близько 6 місяців, розповідають тренери і додають, що такий метод розведення поліцейський собак дорого коштує.

Про масове розведення клонованих тварин фахівці поки не кажуть. Утім планують побудувати національне сховище клітин породних поліцейських порід для майбутнього використання такого ДНК-матеріалу.

Як раніше повідомлялося, жителька Шанхая клонувала свого чотирилапого друга на прізвисько "Ніні". Процедура коштувала їй 56 тисяч доларів. Раніше японські вчені успішно домоглися активності заморожених клітин мамонта, віком 28 тисяч років. Наступний етап для вчених - це побачити поділ клітин, який дозволить клонувати мамонта.

Нагадаємо, 1996 року шотландські дослідники успішно клонували овечку Доллі. Вона стала першою у історії теплокровною твариною, що з'явилася з клітини іншого дорослого організму за допомогою технології пересадки ядер соматичних клітин.

Китайські вчені першими клонували мавп

Китайські вчені першими клонували мавп

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація