У льодовику Норвегії знайшли 1500-річну стрілу вікінгів. Фото та відео знахідки

У льодовику Норвегії знайшли 1500-річну стрілу вікінгів. Фото та відео знахідки

Фото: twitter.com

Старовинну зброю знайшли на висоті 2050 метрів.

У південній Норвегії вчені знайшли накінечник стріли часів залізного віку. Також археологи знайшли вал стріли і одну з пір'їнок у льодовику, передає видання Daily Mail.

1500-річний наконечник, виготовлений з заліза, в довжину складає сім дюймів (близько 18 сантиметрів) і важить трохи більше унції (близько 30 грамів).

Археологи відшукали його біля краю льодовика в Ютунгеймені на висоті 2050 метрів. Артефакт відноситься до періоду, коли в Західній Європі росли кельтські та германські королівства і процвітали вікінги.

Фото: twitter.com

"У цьому регіоні центральної Норвегії сходяться три національні парки, але Ютунгеймен, мабуть, вражає найбільше: 250 піків заввишки більше 1900 метрів, разом з двома найвищими в Північній Європі", - розповів антрополог Шоши Паркс, який бере участь в Програмі археології льодовиків.

Під час цієї археологічної програми вчені знайшли у льодовиках понад 2000 артефактів, найдавнішому - близько 6 000 років, він датується кам'яним віком.

Зазначається, що у Норвегії через потепління почали танути льодовики. І якщо археологи не знаходитимуть старовинні реліквії вчасно, то вони будуть знищені через перепад температур.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у норвезькому коледжі запровадили курс для майбутніх вікінгів – Норвезьку школу вікінгів. Студенти матимуть змогу навчитися головним ремеслам давніх воїнів: кувати мечі, виготовляти ювелірні прикраси старовинних часів та крити дахи соломою.

Меч вікінгів Х століття передали львівському музею

Меч вікінгів Х століття передали львівському музею

Повʼязані теми:

Наступна публікація