У Мехіко натрапили на залишки ацтекського палацу під час ремонтних робіт

У Мехіко натрапили на залишки ацтекського палацу під час ремонтних робіт

Фото: INAH

Палац побудували на руїнах більш ранньої ацтекської споруди.

У Мехіко під час ремонту виявили залишки стародавнього ацтекського палацу. Він був під будівлею на площі Конституції, що розташована у центрі міста.

Про це пише BBC.

Під час ремонту будівлі в центрі столиці робочі знайшли підлогу з базальтових плит. Поверхи були частиною відкритого простору в палаці ацтекського правителя Аксаякатля, повідомляє Національний інститут антропології та історії Мексики.

Палац також використовувався як будинок іспанського конкістадора Ернана Кортеса після падіння імперії ацтеків. Екскаватори знайшли свідчення будинку Кортеса на місці палацу.

Археологи кажуть, що, ймовірно, матеріали з палацу Аксаякатля повторно використовувалися, тобто палац побудували на руїнах більш ранньої ацтекської споруди. Аксаякатль правив між 1469 і 1481 роками і був батьком Монтесуми, одного з останніх правителів імперії.

Під підлогою будинку Кортеса, глибиною понад три метри, були виявлені залишки іншого поверху базальтових плит, але з доіспанських часів. З огляду на його характеристики, фахівці дійшли висновку, що це було частиною відкритого простору в колишньому палаці Аксаякатль, можливо, у внутрішньому дворі. 

Кортес прибув в нинішню Мексику 1518 року як командир місії з дослідження регіону - за чутками, у європейців, які тримають великі багатства - для іспанської колонізації.

Він і його люди взяли в облогу столицю ацтеків Теночтітлан 1521 року. Коли місто здалося, іспанські колонізатори зруйнували його. Будівля, яка зараз стоїть на місці, - Національний Монте де П'єдад, - це історичний ломбард, побудований 1755 року.

Нагадаємо, підводні печери вздовж мексиканського півострова Юкатан містять в собі лабіринт археологічних реліквій. Затоплені сеноти можуть зберігати речі майя. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація