У найхолоднішому місці Всесвіту астрономи знайшли привида (фото)

У найхолоднішому місці Всесвіту астрономи знайшли привида (фото)

Туманність Бумеранг відлежить від Землі приблизно на 5 тисяч світлових років / Фото: NASA

Туманність Бумеранг відлежить від Землі приблизно на 5 тисяч світлових років.

Астрономи, які працюють з радіотелескопом ALMA, отримали детальні зображення туманності PGC 3074547. Вона ж туманність Бумеранг.

У цій передпланетній туманності, яка також відома як найхолодніше місце Всесвіту, виявили "привида" - хмару газу незвичайної форми.

Подробиці з посиланням на матеріали Національної Радіоастрономічної обсерваторії США і публікацію (препринт доступний на arxiv.org) учених в журналі Astrophysical Journal наводить Phys.org.

Дослідники з Австралії, США та Чилі використовували найбільший радіотелескоп ALMA для того, щоб зафіксувати радіовипромінювання, що випускається туманністю Бумеранг на частоті 115,2712 гігагерца.

ALMA сфотографував "привида" в туманності Бумеранг / Фото: NASA
Спостереження з використанням такої довжини хвилі дозволили дослідникам побачити хмари міжзоряного газу з мінімумом сторонніх перешкод і отримати найбільш чіткі зображення туманності.

Туманність Бумеранг, що відлежить від Землі приблизно на п'ять тисяч світлових років і спостерігається на тлі сузір'я Центавра, була названа так після ознайомлення науковців з першими знімками, де вона нагадувала бумеранг.

Як повідомлялося раніше, NASA побудує космічний корабель, який працюватиме на енергії Сонця.

Повʼязані теми:

Наступна публікація