У Німеччині пес облизав чоловіка, і той помер від рідкісної хвороби. Медики звернулися до власників тварин

У Німеччині пес облизав чоловіка, і той помер від рідкісної хвороби. Медики звернулися до власників тварин

Фото: unsplash.com

Спочатку пацієнт повідомив про симптоми, подібні до грипу.

У Німеччині 63-річний чоловік помер після зараження рідкісною інфекцією після того, як його облизав пес.

Про це пише CNN із посиланням на статтю в Європейському журналі звітів про випадки захворювань внутрішніх органів.

Після незвичайного випадку лікарі попередили власників домашніх тварин про необхідність терміново звернутися до лікаря, якщо у них з’являться незвичайні симптоми, що нагадують грип.

Згідно зі звітом, здоровий чоловік підхопив бактерію Capnocytophaga Canimorsus, яка зазвичай зустрічається в пащах собак та кішок. Вона передається людям лише у рідкісних випадках. Бактерії можуть передаватися через укус тварини, але не у випадку з пацієнтом з Німеччини.

"Єдина домашня тварина чоловіка, собака, торкалася і облизувала його, але не кусала й не травмувала", - йдеться в медичному звіті.

Спочатку чоловік повідомив про симптоми, подібні до грипу. Потім у нього розвинувся важкий сепсис і блискавична пурпура, за якої на тілі з’являються кров'яні плями, синці, шкіра може змінювати колір та зазнавати некрозу.

За словами авторів, чоловік перебував у реанімації, але його здоров'я продовжувало погіршуватися, і він помер від поліорганної недостатності.

"Власники домашніх тварин з банальними, наприклад, грипоподібними, симптомами повинні терміново звернутися до лікаря, якщо симптоми незвичайні", - писали лікарі.

Як зазначається, у травні цього року жінці з Огайо ампутували ноги і руки після зараження рідкісною інфекцією через цю ж бактерію.

Лікарі кажуть, що Capnocytophaga Canimorsus є "абсолютно нормальною флорою ротової порожнини собаки і зазвичай не викликає жодних значних захворювань. Однак в неправильному місці, в невідповідний час, у неправильного пацієнта ... це може привести до важких інфекцій – але дуже, дуже рідко", - сказав доктор Стівен Коул, викладач ветеринарної мікробіології в Школі ветеринарної медицини Університету Пенсильванії.

Нагадаємо, у США стався другий зафіксований в медичній літературі випадок зараження людини інфекцією Thelazia gulosa – паразитом, який перетворює очі в осередок розмноження черв'яків. Літня американка підхопила хворобу, коли пробігла через рій мух. Медики побоюються розповсюдження рідкісної інфекції.

У Львові шестеро осіб потрапили до інфекційної лікарні після святкування весілля

У Львові шестеро осіб потрапили до інфекційної лікарні після святкування весілля

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Атака найнебезпечніших хвороб
Наступна публікація