У Польщі виявили братську могилу льотчиків нацистської авіації

У Польщі виявили братську могилу льотчиків нацистської авіації

Фото: POMOST | Facebook

Всередині були також предмети, зокрема годинник, зенітний приціл та інші речі.

У Польщі знайшли братську могилу, у якій були рештки 18 десантників, що загинули 1945 року. В ямі були вигравійована зброя, знаряддя зі свастиками, жетони і медалі, що дозволило вченим ідентифікувати їх як підрозділ, пов'язаний з Люфтваффе (офіційна назва нацистської авіації).

Про це пише Daily Mail.

Злітно-посадкова смуга була створена в 1930-х роках і використовувалася як секретна навчальна територія до того, як була захоплена Червоною армією.

Скелети були покладені пліч-о-пліч разом з кількома предметами, включно зі сталевою виделкою із символом Люфтваффе - орла, що летить над свастикою. 

Команда також виявила кишеньковий годинник, запасний зенітний приціл для гвинтівки і іспанську хрестову медаль. Цією медаллю відзначали війська, які брали участь у громадянській війні в Іспанії, коли Адольф Гітлер об'єднав свої сили з іспанським диктатором Франсіско Франко.

Фото: POMOST | Facebook

Поруч із сільськими будинками ми виявили братську могилу 18 німецьких солдатів, вбитих 1945 року. Ми також знайшли три ідентифікаційних ярлики поруч з останками. Тут багато чого було. Багато окремих могил були виявлені в цій області.

президент археологічної групи Томаш Чабанський

Нагадаємо, у Польщі в димарі однієї з печей на території колишнього нацистського концентраційного табору Аушвіц виявили ​​колекцію предметів, які там ховали ув'язнені. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація