У Саудівській Аравії побудують екомісто, яким керуватиме штучний інтелект

У Саудівській Аравії побудують екомісто, яким керуватиме штучний інтелект

NEOM

Нове місто під назвою Лінія (The Line) буде повністю забезпечене екологічно чистою енергією.

Королівство Саудівська Аравія побудує екомісто, в якому не буде шкідливих викидів, а на роботу й додому жителі їздитимуть надшвидким громадським транспортом.

Про це пише Daily Mail.

Місто під назвою Лінія простягнеться на 168 кілометрів на березі Червоного моря. Будівництво планують завершити до 2025 року.

У місті буде три лінії — одна для надшвидкого транспорту, поїздка на якому займатиме не більш як 20 хвилин, для пішоходів і для логістичного обслуговування. Управляти всім буде штучний інтелект.

NEOM

Принц Мохаммед бен Салман пообіцяв, що в Лінії не буде машин і вулиць. Але зате будуть школи, клініки, розважальні заклади і зелені зони — все за п'ять хвилин від будь-якого будинку. Вартість амбітного проєкту — 500 мільярдів доларів. Його профінансує уряд Саудівської Аравії, Державний інвестиційний фонд та місцеві і світові інвестори.

NEOM

Місто Лінія стане рідним для 1 мільйона жителів і буде інтегроване в навколишній ландшафт. Очікується, що в ньому буде створено 380 тисяч робочих місць і до 2030 року цей проєкт принесе 48 мільярдів доларів у ВВП королівства. Всі міські забудови будуть на 100% забезпечені екологічно чистою енергією.

NEOM

"Нам необхідно перетворити концепцію звичайного міста на концепцію футуристичного", — додав принц Мухаммед.

NEOM

Нагадаємо, що на Фарерських островах побудували 11-кілометровий підводний тунель з автомобільною розв’язкою на дні Атлантичного океану на глибині 187 метрів. Це перший такий проєкт у світі. 

Країна нафти та тисячолітньої історії: цікаві факти про Саудівську Аравію від Антона Птушкіна

Країна нафти та тисячолітньої історії: цікаві факти про Саудівську Аравію від Антона Птушкіна

Повʼязані теми:

Наступна публікація