У смартфонах Huawei не буде оновлень Android і додатків Google – ЗМІ

У смартфонах Huawei не буде оновлень Android і додатків Google – ЗМІ

Фото: Associated Press

Google розриває співпрацю з китайською компанією.

Корпорація Google вирішила відмовитися від співпраці з Huawei Technologies через наміри Міністерства торгівлі США внести компанію до "чорного списку".

Про це повідомляє РБК з посиланням на Reuters та The Verge.

Через це Huawei позбудеться доступу до оновлень операційної системи Android, а вже на наступній серії смартфонів не буде додатків Google Play Store, Gmail і YouTube.

Китайський виробник смартфонів зможе отримувати доступ лише до публічної версії Android, а ось на технічну підтримку розраховувати не зможе.

Офіційно в Google ситуацію не коментують.

Нагадаємо, комп'ютерні мережі США будуть працювати в режимі надзвичайної ситуації. Він введений рішенням президента країни Дональда Трампа. Глава Білого дому пояснив, що хоче захистити американців від "іноземних супротивників", тому забороняє компаніям використовувати ризиковані, на думку офіційної влади, телекомунікації виробників з-за кордону.

Жодна фірма в указі Трампа не згадана, однак аналітики вважають, що мова йде насамперед про китайського телекомунікаційного гіганта Huawei. Продукція цього бренду викликає занепокоєння в США і ряді інших країн – китайців підозрюють у стеженні за користувачами і використанні уразливих місць в інфраструктурі інших країн.

Міністерство торгівлі США внесло в "чорний список" китайського виробника телекомунікацій Huawei

Міністерство торгівлі США внесло в "чорний список" китайського виробника телекомунікацій Huawei

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація