У США клонували рідкісну тварину, яка перебуває на межі зникнення (фото, відео)

У США клонували рідкісну тварину, яка перебуває на межі зникнення (фото, відео)

У США клонували рідкісну тварину, яка перебуває на межі зникнення (фото, відео)

Фото: Служба охорони рибних ресурсів та диких тварин США

Тваринка з'явилася на світ завдяки сурогатній матері.

Американські вчені успішно клонували чорноногого тхора, який належить до видів, що вимирають. Тхорятко народилося ще 10 грудня 2020 року, але оголосили про це тільки зараз. Новонароджену назвали Елізабет Енн.

Про це пише Associated Press.

Клонування вчені здійснили в спеціальному центрі в штаті Колорадо. Зробили це за допомогою заморожених генів померлого чорноногого тхора, який загинув 1988 року, але ДНК змогли зберегти. 

Тваринка з'явилася на світ завдяки сурогатній матері. Разом з Енн повинен був народитися ще один клон, але він не вижив. За допомогою клонування вчені у майбутньому розраховують відновити популяцію. 

"Біотехнологія і геномні дані дійсно можуть мати значення завдяки зусиллям зі збереження", — сказав Бен Новак, провідний вчений, який займається клонуванням тхорів і коней.

Чорні тхори — це різновид ласки, яку легко впізнати за темними відмітинами на очах. Це єдиний вид тхорів, що мешкає у Північній Америці. Тварини ведуть нічний спосіб життя, вони володіють гострим слухом, нюхом і зором. Чорноногі тхори ведуть усамітнений спосіб життя за винятком сезону розмноження.

Ще до клонування рідкісні чорноногі тхори були під збереженням. Їх вважали майже зниклим видом, нині вони занесені до Червоного списку Міжнародного союзу охорони природи.

Нагадаємо, у США народилося цуценя з шістьма лапами і двома хвостами. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація