У ВООЗ пояснили, яке захворювання викликають сосиски та бекон
Перероблене м'ясо визнали канцерогеном.
Бекон може викликати рак / © Getty Images
Перероблене м'ясо, такі як бекон, сосиски та шинка, може викликати онкологічні захворювання, зокрема рак.
Про це повідомила у свій доповіді Всесвітня організація з охорони здоров'я, пише CNN Money.
Відповідно до інформації ВООЗ, сотні досліджень довели, що перероблене м'ясо для людей є канцерогеном.
У доповіді наголосили, що ті, хто щоденно вживає 50 грамів переробленого м'яса збільшують ризик появи колоректального раку на 18%.
Небезпечним м'ясом в ВООЗ назвали те, яке піддали обробці для того, щоб збільшити його термін придатності чи змінити смак.
Це, зокрема, копчені, консервовані або солоні продукти.
Небезпечним м'ясо робить додавання різноманітних речовин для консервації, що прирівнює його за канцерогенністю до алкоголю та плутонію.
За інформацією Всесвітньої організації, близько 34,000 тисяч випадків смерті через рак були викликані саме вживанням переробленого м'яса.
Нагадаємо, що раніше у ВООЗ заявили про плани тестувати вакцину проти малярії на дітях.