У Yahoo повідомили про наймасштабнішу хакерську атаку, до якої може бути причетна Росія

У Yahoo повідомили про наймасштабнішу хакерську атаку, до якої може бути причетна Росія

Фото: yahoo.com

Зловмисники зламали близько 500 млн акаунтів.

Компанія Yahoo повідомила про масштабну хакерську атаку, яка сталася у 2014 році.

Тоді зловмисниками були зламані акаунти близько 500 мільйонів юзерів. Кіберзлодії могли поцупити їхні імена, адреса електронної пошти, телефоні номери, дати народження та зашифровані паролі, передає Reuters.

Однак, представники Yahoo визнали, що незахищені паролі, дані з платіжних карток та інформації про банківські картки, судячи з усього, зламані не були, тож хакери не дісталися до найважливіших даних.

У компанії переконані, що хакерська атака була влаштована державою.  

Троє співробітників розвідки США, які побажали залишитися анонімними, заявили, що атака дійсно може бути профінансована на рівні держави. Зокрема, почерк нагадує російські спецслужби або ж хакерів, які діють за їхніми вказівками.

Масова атака на дані Yahoo стала безпрецедентною за розміром, більше ніж утричі більшою за подібні масштабні атаки, зокрема, на eBay Inc.

На сайті компанія закликала юзерів змінити свої паролі.

До слова, попри те, що атака була влаштована у 2014 році, про неї дізналися лише зараз, помітивши проблеми у серпні цього року.

Наразі компанія співпрацює з правоохоронними органами у розслідуванні атаки. 

Нагадаємо, що раніше представники соціальної мережі LinkedIn зізналися, що хакер викрав понад 100 млн паролів користувачів кілька років тому. Невідомий хакер у 2012 році, за повідомленням представників ділової соцмережі, викрав 6,5 млн паролів, втім наразі з'ясувалось, що їхня кількість становить близько 117 млн. У LinkedIn заявляють, що компанія "вживає негайні кроки для того, щоб анулювати паролі порушених облікових записів, а також зв'язується з користувачами з проханням змінити паролі".

Повʼязані теми:

Наступна публікація