У Єгипті археологи знайшли величезні статуї фараона Аменхотепа ІІІ 

У Єгипті археологи знайшли величезні статуї фараона Аменхотепа ІІІ 

Статуї досягали близько 8 метрів завдовжки.

Під час розкопок у Єгипті археологи виявили дві величезні вапнякові статуї фараона Аменхотепа ІІІ. Вони були виконані у вигляді сфінксів. Аменхотеп III — давньоєгипетський фараон XVIII династії. Цар був відомий тим, що за його правління в країні панували мир і процвітання.

Про це  пише Science Alert.

Вчені кажуть, що спочатку, коли вони були створені для імператора Аменхотепа III, статуї досягали близько 8 метрів завдовжки.  Схожі на сфінкса зображення Аменхотепа III відомі як колоси.

Крім статуй, команда вчених також виявила руїни колон і стін у храмі-усипальниці, які стародавні єгиптяни прикрашали церемоніальними та ритуальними сценами.

На двох колосах зображений Аменхотеп III у головному уборі у формі мангуста, з царською бородою та широким намистом. У ході реставрації вчені знайшли напис на грудях одного з колосів.

Після вивчення місця руїн, команда планує повернути всі недавно задокументовані артефакти на їхні первісні місця в храмі.

Новини світу: китайські археологи знайшли шматок хребта динозавра

Новини світу: китайські археологи знайшли шматок хребта динозавра

Нагадаємо, у гробницях на Кіпрі, які належать до періоду правління єгипетської цариці Нефертіті, вчені знайшли сотні похоронних предметів, останки понад 100 людей, а також золотий кулон у формі квітки лотоса з інкрустацією з дорогоцінного каміння.

Читайте також: 

Повʼязані теми:

Наступна публікація