Учені дізналися, як максимально використати ресурси людського мозку

Учені дізналися, як максимально використати ресурси людського мозку

Фото: pixabay.com

Навіть в стані спокою в мозку людини відбувається генерація складних коливань.

Нейродослідники з Вищої школи економіки та університетської клініки Шаріте в Берліні запропонували метод, здатний передбачити, в які саме моменти обробка мозком інформації відбувається швидше.

Такий метод дозволяє прогнозувати поведінкову реакцію на стимул на основі фази коливань, що реєструються за допомогою електроенцефалографії (ЕЕГ), пише Neuroimage.

Зокрема, такий підхід, пов'язаний з можливим пред'явленням стимулу в найбільш чутливі для його обробки мозком тимчасові інтервали, може в перспективі знайти застосування в різних областях, включаючи терапію, навчання і спорт.

Навіть в стані спокою в мозку людини відбувається генерація складних коливань, які можна зареєструвати за допомогою ЕЕГ.

Одна з популярних гіпотез пов'язана з тим, що здатність людини реагувати на різні стимули і в цілому переробляти інформацію залежить від того, на яку амплітуду або фазу коливань приходить сигнал.

Факт, що реакція людини у відповідь на стимул залежить від різних чинників, включаючи те, на яку фазу низькочастотних повільних коливань припав стимул, був відомий вченим раніше. Але зараз дослідникам вдалося розробити новий багатовимірний метод, заснований на максимізації залежності між фазою коливань і подальшої поведінкової реакцією.

Нагадаємо, останні дослідження вчених з Центру головного болю в Норвеллі, що в США, довели, що на головний біль впливає світло. Так, синій колір провокує головний біль, а зелений, навпаки, зменшує його.  

Як боротися з мігренню - поради лікаря-невропатолога

Як боротися з мігренню - поради лікаря-невропатолога

Повʼязані теми:

Наступна публікація