Учені з'ясували, що містяни більш схильні до параної

Учені з'ясували, що містяни більш схильні до параної

Фото: УНІАН

У підлітків з міст можуть розвиватись "неадекватні когнітивні реакції".

Учені провели дослідження та виявили, що життя у місті збільшує ризик психічних переживань.

Містяни можуть більше страждати на такі симптоми як голоси в голові і параноя, повідомляє Daily Mail.

Команда вчених з Королівського коледжу та Університету Дюка провели дослідження та проаналізували 2000 підлітків віком 18 років, які проживають у великих містах Англії та Уельсу.

Дослідники були здивовані, що серед підлітків, які живуть у найбільших та густонаселених містах, більш ніж третина (34%) мали психічні симптоми у віці між 12 і 18 роками. 62 % підлітків, які живуть в районах, де підвищена злочинність, теж мають психічні переживання. А от серед підлітків, які живуть у кращих районах та більш тихих, лише 21% мали такі симптоми.

Науковці запевняють, що річ може бути у тому, що напевно у містян вища біологічна реакція на стрес, яка може порушувати активність дофаміну в мозку. Надлишок дофаміну, за словами учених, зараз є найкращим біологічним поясненням для психотичних захворювань на кшталт шизофренії.

Саме тому у підлітків можуть розвиватись "неадекватні когнітивні реакції".

"Якщо б ми могли вчасно втрутитись, наприклад, пропонуючи психологічну терапію і підтримуючи підлітків під час стресових ситуацій, ми могли б знизити в них ризик психозу та інших психічних проблем", – розповідає дослідниця Хелен Фішер.

Вона також додає, що підлітки, котрі живуть у неблагополучних районах, повинні бути в пріоритеті.

Нагадаємо, учені з університету Корнелла і Нью-Йорка вивчили вплив випадкового сексу на організм людини. Учені з'ясували, що більшість учасників експерименту після "сексу на одну ніч" почувалися щасливими і максимально задоволеними. Більш того, цей вид сексу приніс більше задоволення обом партнерам, не викликаючи ні в кого почуття провини або образи від цих випадкових взаємин. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація