Учені з'ясували, як сексуальна орієнтація впливає на оргазм

Учені з'ясували, як сексуальна орієнтація впливає на оргазм

Фото: flickr.com

У дослідженні взяли участь 52 600 жителів США. 

Гетеросексуальні жінки відчувають оргазм значно рідше, ніж лесбіянки, геї або гетеросексуальні чоловіки.

Про це свідчать результати масштабного дослідження, яке провела група  американських вчених з Індіанського, Чепменского і Клермонтський університетів, пише BBC із посиланням на журнал Archives of Sexual Behaviour.

Зазначається, що у дослідженні взяли участь 52 600 жителів США. Вчені намагалися з'ясувати, наскільки часто відчувають оргазм представники кожної з представлених груп, в залежності від статі і сексуальної орієнтації.

Таким чином ученим вдалося з'ясувати, що оргазм регулярно відчувають:

  • 65% гетеросексуальних жінок
  • 66% бісексуальних жінок
  • 86% лесбіянок
  • 88% бісексуальних чоловіків
  • 89% чоловіків-гомосексуалів
  • 95% гетеросексуальних чоловіків

"Багато гетеросексуальних жінок могли б відчувати оргазм значно частіше", - кажуть учені.

У числі рекомендованих ними технік, покликаних урізноманітнити статеве життя гетеросексуальних жінок, - оральні ласки і мануальна стимуляція статевих органів.

Окрім того, дослідники вказали на очевидну пряму залежність між частотою орального сексу, кількістю випробовуваних оргазмів і ступенем задоволеності гетеросексуальних жінок, лесбіянок, бісексуальних жінок, а також гомосексуальних і бісексуальних чоловіків.

Єдина група, у якій така кореляція відсутня - гетеросексуальні чоловіки.

Вчені вважають, що серйозні відмінності в частоті оргазмів, які відчувають гетеросексуальні чоловіки і жінками, можуть мати пояснення як з соціальної, так і еволюційної точки зору.

Наприклад, в ряді культур для жінок до цих пір вважається ганьбою публічно висловлювати свої сексуальні бажання, тоді як деякі чоловіки переконані, що їх партнерка може відчувати оргазм лише в результаті традиційного сексу з пенетрацією.

Своєю чергою, що стосується еволюційної перспективи, то на думку вчених, чоловічий і жіночий оргазм переслідують різні цілі.

Найважливіше в чоловічому оргазмі - еякуляція і продовження роду, тоді як оргазм жінки "допомагає встановити довгостроковий зв'язок з романтичним партнером". 

Нагадаємо, експерти розповіли, як довгострокові стосунки та одруження впливають на життя чоловіків. Згідно з інформацією, одружені представники сильної статі мають кращий секс, заробляють більше грошей та живуть довше, аніж їхні самотні колеги. 

Які методи контрацепції найбезпечніші

Які методи контрацепції найбезпечніші

Повʼязані теми:

Наступна публікація