Ученим вперше вдалося зняти на відео рідкісний вид китів

Ученим вперше вдалося зняти на відео рідкісний вид китів

Фото: PeerJ

Ці кити здатні пірнати глибше і перебувати під водою довше, ніж будь-який інший ссавець. 

Ученим вперше вдалося зняти на відео одного з найрідкісніших китів ременезуба Тру.

Про це йдеться в статті в журналі PeerJ.

"Уявіть: це тварини розміром із слона, яких ми просто не можемо знайти. Вони таємничі ", - прокоментувала публікацію одна з вчених, морський біолог з університету Святого Ендрю в Шотландії Наташа Агілар де Сото, яка займається вивченням цих китів 15 років.

Ці кити здатні пірнати глибше і перебувати під водою довше, ніж будь-який інший ссавець. 92% свого життя вони проводять на великій глибині.

Зазначається, що цей вид китів був відкритий ще в 1913 році. Ці кити досить великі із довжиною 3,5-5 м, що вирізняються наявністю характерного дзьоба і лише двох зубів.

Кити ременезуба Тру живуть у водах Північної Атлантики, а також у південній частині Індійського океану. Статус популяції цих тварин - такий, про яких недостатньо даних.

У листопаді 2012 року жителі одного з Канарських островів розповіли вченим про дивного кита, викинутого на берег. Тоді океанологи отримали повне уявлення про тіло ременезуба Тру.

До слова, вченим вдалося зняти на відео не тільки самок і самців цього виду, але і їхніх дитинчат. Вивчення будови тіла кита, а також його ДНК дозволили підтвердити, що ременезуби Тру дійсно живуть, а не є кількома видами ременезубів.

Окрім того, вчені виявили, що забарвлення цих китів може сильно змінюватися від особини до особини. Вважається, що це ймовірно ускладнювало спостереження за ними в минулому.

Окрім того, спини декого із самців покриті незвичними темними смугами різної довжини, товщини й ширини. На думку вчених, це, можливо, шрами, які з'явилися під час сутичок за увагу самок.

Раніше повідомлялося, що на пляжах Нової Зеландії екологи розгорнули рятувальну операцію. Там раптово із океану на берег викинулися майже чотири сотні китів. На суші ссавці опинилися посеред ночі. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація