Українські спортсмени візьмуть участь в першому чемпіонаті Європи з дрон-рейсингу в Іспанії

Українські спортсмени візьмуть участь в першому чемпіонаті Європи з дрон-рейсингу в Іспанії

Визнання України на світовій арені дрон-рейсингу - це мета, до якої прагнуть всі гравці цієї індустрії в нашій країні. 

Для України перегони дронів – явище нове та поки що не дуже розповсюджене, хоч в усьому світі цей вид спорту і розваг вже давно є одним із тих напрямів, що найбільш інтенсивно розвивається. Але ситуація змінюється буквально щодня, як і належить в еру технологій! В нашій країні з'являються спортивні організації, спеціалізовані компанії і технологічні ресурси, формується ком'юніті захоплених цією течією спортсменів і глядачів. Однією із перших цю ниву почала освоювати Спортивна Ліга Rotor GP, один із лідерів цього напряму на сьогодні. За ініціативою Rotor GP за останні півроку було проведено ряд масштабних змагань у всій Україні, в яких взяли участь кілька десятків пілотів із різних міст країни, визначилися лідери і чемпіони. Також були налагоджені комунікації з міжнародними організаціями ERSA* та IDRA**, під егідою яких відбувалися змагання. Більш того, в найближчі дні українські спортсмени за підтримки Rotor GP візьмуть участь в першому чемпіонаті Європи з дрон-рейсингу в складі збірної України "Team Ukraine": ERSA Euro Cup 2016 відбудеться 6 - 9 жовтня на іспанському острові Ібіца.

Визнання України на світовій арені дрон-рейсингу - це мета, до якої прагнуть всі гравці цієї індустрії в нашій країні. Охочих сприяти участі українських спортсменів у ERSA Euro Cup 2016 знайшлося чимало: лідер безпілотних технологій в аграрному секторі України - компанія AgroDrone, один із лідерів українського ринку електронних компонентів - компанія Biacom, компанія Grand Viognier Production, а також технічний партнер - магазин радіокерованих моделей Angar24. Участь у цьому знаковому змаганні  - це величезний крок вперед у розвитку цього виду спорту в нашій країні. Залишається лише побажати українським пілотам швидкості і перемог. Дрони – це майбутнє, і це майбутнє вже серед нас!

Довідка: Перегони на швидкісних квадрокоптерах - непростий вид спорту, що вимагає відповідної підготовки, волі до перемоги і майстерності в пілотуванні. Управління дроном здійснюється за допомогою технології FPV (First Person View, буквально - "погляд від першої особи"): використовуючи спеціальні окуляри, пілот бачить картинку з бортової камери дрона і таким чином сам "бере участь" в польоті, обираючи і контролюючи напрямок польоту в реальному часі. Можна сказати, що технології, подібної до цієї, не існує навіть у віртуальній реальності: людина і дрон максимально доповнюють один одого, зливаючись воєдино. Максимальна швидкість перегонового дрона в середньому становить близько 100 км/год, при цьому розганяються вони миттєво, тож управління вимагає особливої майстерності.

*ERSA – Europian Rotor Sports Association (Європейська асоціація роторного спорту).

**IDRA – International Drone Racing Association (Міжнародна Ассоціація з дрон-рейсингу)

Наступна публікація