Уперше в історії у відкритий космос вийшла повністю жіноча експедиція

Для однієї з них це перший вихід.

18 жовтня стало історичним для космонавтики днем: вперше в історії у відкритий космос вийшла виключно жіноча експедиція.

Про це повідомляє NASA.

Ними стали Крістіна Кох та Джессіка Мейр. Для останньої це ще й перший вихід у відкритий космос.

Астронавтки вже вийшли за межі МКС. Вони мають замінити батареї сонячного масиву та модернізувати їх до літій-іонних батарей, а також оновити Альфа-магнітний спектрометр, - прилад, який досліджує "фундаментальну природу Всесвіту". Очікується, що на це в них піде 5-6 годин.

NASA веде трансляцію події:

Космічне агентство відзначає, що перший космічний вихід виключно з жінок є віхою, яку варто відзначити. NASA з нетерпінням очікує, що до 2024 року на Місяць виведуть першу жінку у межах програми Артеміда. Там впевнені, що подібні досягнення надихають людей в усьому світі, доводячи що важка робота може привести до великих висот.

Одна з астранавток Крістіна Кох також відзначила "історичність події", зважаючи на те, що жінки не завжди мали такі можливості. "Прекрасно брати участь в космічній програмі тоді, коли приймаються всі вклади, коли у кожного є роль. Це може збільшити шанси на успіх. Є багато людей, які отримують мотивацію від історій людей, схожих на них, і я думаю, що це важлива історія", - сказала вона.

Зазначимо, суто жіночий вихід в космос мав відбутися ще 29 березня. Його скасували, бо одній з астронавток знадобився інший скафандр.

Раніше стало відомо, що космічне агентство NASA відкриває Міжнародну космічну станцію для туризму та підприємництва. МКС поки що єдине місце в космосі, куди можуть дістатися люди і де можуть жити. Як і за скільки можна злітати в космос - читайте в матеріалі ТСН.ua.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація