В Угорщині знайшли великий золотий скарб - найдавніші прикраси на території Європи

В Угорщині знайшли великий золотий скарб - найдавніші прикраси на території Європи

The History Blog.

Археологи виявили більше дюжини золотих артефактів в трьох могилах мідного віку на лігнітовій шахті.

Під час розкопок на кладовищі мідного віку на території Угорщини археологи виявили багатий скарб золотих предметів.

Про це пише The History Blog.

Артефакти знайшли біля села Бюккабрань в повіті Боршод-Абауй-Земплен на півночі Угорщини. Ці артефакти, яким близько 6000 років, належать до раннього віку європейської ювелірної справи. Археологи приділяють велику увагу цьому району, оскільки тут ведеться активний видобуток бурого вугілля і є ризик втрати стародавніх артефактів.

Саме фахівці музею Хермана Отто в Мішкольці виявили кладовище мідного віку з 34 могилами. У трьох жіночих похованнях вдалося знайти золоті обручі і підвіски. На думку археологів, це міг бути церемоніальний головний убір, до того ж підвіски з "характерними опуклостями" могли символізувати жіночу фігуру. У розташованому неподалік чоловічому похованні знайшли тріснуте кам'яне лезо, відполіровану кам'яну сокиру і мідну кирку. В цьому районі були виявлені 16 збережених стовбурів кипарисів віком 7-8 мільйонів років.

Нагадаємо, під Дніпром під час будівництва дороги знайшли унікальні старожитності. Понад дві тисячі артефактів представили у Службі автомобільних доріг. Найстаршому експонату понад п'ять тисяч років.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація