Вчені довели здатність кави боротись з негативним впливом алкоголю на печінку

Вчені довели здатність кави боротись з негативним впливом алкоголю на печінку

Фото: Pexels

У дослідженнях взяли участь майже півмільйона людей.

Ризик захворіти на цироз печінки внаслідок вживання алкоголю зменшується, якщо збільшити свою щоденну норму спожитої кави. Про це йдеться у дослідженні, опублікованому журналом Alimentary Pharmacology and Therapeutics, повідомляє CNN.

Якщо випивати на дві чашки кави на день більше, тоді ризик розвитку патологій у печінці зменшується на 44%. Це підтверджують дев'ять досліджень, які розглядали зв'язок між спожитою кавою та захворюванням на цироз.

У дослідженнях взяли участь більше 430 тисяч осіб, а найдовше з дев'яти тривало близько 20 років. Вісім з дев'яти наукових робіт підтвердили користь двох додаткових чашок кави на день у боротьбі з цирозом.

"Якщо ви не вживаєте кави взагалі, то одна чашка на день знизить ризик цирозу на 22%, а чотири – зменшать ризик на 65%. Однак, має бути і граничний поріг спожиття кави, коли вже немає користі", - сказав доктор Олівер Кеннеді, який брав участь у дослідженнях.

Однак, каже лікар, кава здатна бороти далеко не всі хиби від зловживання алкоголем. Крім того, лікарі попереджають – надмірне спожиття кави також шкідливе.

Повʼязані теми:

Наступна публікація