Вчені придумали, як пити і не думати про шкідливий вплив алкоголю на печінку

Вчені придумали, як пити і не думати про шкідливий вплив алкоголю на печінку

Науковці можуть допомогти алкоголікам захистити печінку

Фахівці дізналися більше про активний кисень.

Група вчених із Південної Кореї придумала спосіб як зупинити шкідливий вплив алкоголю на печінку.

Зауважимо, що при потраплянні в кров алкоголь виробляє активний кисень, який пошкоджує печінку, викликаючи гепатит і навіть цироз печінки. Проте досі було дуже мало інформації про те, як саме утворюється активний кисень.

Південнокорейські вчені довели, що алкоголь викликає виробництво ядерних гормональних рецепторів ERRy. Саме вони роблять шкідливий вплив на печінку. Вчені вважають, що якщо придушити виробництво цих гормонів, то можна запобігти пошкодження печінки алкоголем. Таким чином можна буде пити і не замислюватися про фізичних наслідки алкоголю.

У групу вчених увійшли фахівці з Корейського науково-дослідного інституту біологічних наук та біотехнологій при Національному Університеті Чоннам.

Додамо, що Південна Корея є країною з одним з найвищих рівнів алкоголізму в світі. За різними даними, країна знаходиться від 7 до 13 місці у світі по вживанню алкоголю.

Нагадаємо, що українці п'ють менше горілки, ніж росіяни та білоруси, але більше, ніж поляки. Додамо, що раніше повідомлялося, що ліки від облисіння відбирають в чоловіків потяг до алкоголю і жінок.

Повʼязані теми:

Наступна публікація