Вчені виявили, як швидко позбавити людину від зайвої ваги

Вчені виявили, як швидко позбавити людину від зайвої ваги

Фото: Freepik

Якщо дослідження минуть успішно, то одну з найважливіших проблем сучасного світу буде вирішено.

Науковці запевняють, що визначили спосіб спалювання білого жиру, який допоможе тим, хто страждає від ожиріння, і діабетикам впоратися з їхньою хворобою.

Дослідники з університетів Шербрука і Копенгагена з'ясували, в чому криється корінь проблеми.

Жир, який накопичується навколо живота і стегон, - це так званий білий жир: він являє собою енергетичний резерв, який організм запасає на випадок "чорних" днів. Але це не єдиний тип жиру в людському тілі. Усередині кожного з нас є також бурий жир, який спалює накопичену енергію для виробництва тепла і підтримки температурного режиму. Цей процес носить назву "термогенез".

Тож науковці вже давно намагаються знайти універсальний спосіб перетворення білого жиру на бурий, що допомогло б позбутися жирових відкладень. Це не тільки допоможе скинути зайві кілограми і мати привабливіший вигляд, а також дасть медикам шанс вилікувати ожиріння і безліч супутніх йому проблем (наприклад, діабет 2 типу), не вдаючись до хірургії і радикальних дієт. У цьому напрямі вже були досягнуті певні успіхи - але мова йде про дослідження на мишах, в той час як випробування на людях значних результатів не дали. Дослідники з'ясували, в чому криється корінь проблеми: вони стверджують, що під час проведення експериментів медики націлювалися в основному на бета3-адренорецептори (b3-AR), але у людей вони працюють погано. Замість цього слід приділити увагу їх "родичам", b2-AR - саме вони стимулюють термогенез.

Оскільки мета тепер відома, вчені планують перейти від теорії до практики. Якщо їхні дослідження пройдуть успішно, то одну з найважливіших проблем сучасного світу - надлишкову калорійність їжі - можна буде нівелювати препаратами нового покоління.

Нагадаємо, що науковець знайшов на Марсі змій та жуків. Ентомолог заявив, що на фотографіях поверхні Червоної планети можна чітко розгледіти великих комах і навіть змій.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація