Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин
"Підходить для всіх людей". Супрун розвінчує міфи про небезпеку вегетаріанства

Здоровий рослинний раціон може зменшити ризик появи багатьох захворювань.

Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун продовжує розвінчувати міфи. У четвер, 6 серпня, вона розповіла у своєму Facebook чи дійсно небезпечна вегетаріанська дієта, як вважається серед багатьох людей.

"Багатьох цікавить питання - чи є така дієта [вегетаріанська] повноцінною, збалансованою та в цілому більш корисною для здоров’я. Адже дискусії між м’ясоїдами та вегетаріанцями тривають постійно. Крім того, навколо вегетаріанства існує багато міфів. Наприклад, що вегетаріанці отримують менше поживних речовин з їжі, їм не бажано займатись спортом, або навіть, що вегетаріанство - це хвороба", - розповідає вона.

Супрун зазначила, що близько 7 років тому у Мережі почала поширюватись неправдива інформація, начебто ВООЗ визнало вегетаріанство хворобою, а саме - психічним розладом. З часом ця неправдива інформація почала ширитися по медіа. Навіть після офіційного спростування ВООЗ, для багатьох людей ця новина залишила невірне сприйняття такого стилю життя.

"Належним чином спланований вегетаріанський раціон харчування є здоровим, збалансованим та в багатьох випадках корисним для профілактики багатьох захворювань", - підкреслює Супрун.

Академія харчування та дієтології США, за її словами, підтверджує, що така дієта підходить для людей на всіх етапах життєвого циклу, в тому числі жінкам під час вагітності й лактації, немовлятам, дітям, підліткам, людям похилого віку, а також спортсменам.

На сьогодні рослинна їжа визнається як не тільки повноцінною для харчування, але також як спосіб профілактики та зменшення ризику появи багатьох хвороб. Дослідження вказують, що вегетаріанці мають нижчі ризики появи серцево-судинних захворювань, надмірної ваги та ожиріння та деяких видів раку, пише Супрун.

Вегетаріанство стало способом життя для багатьох людей. Його основа - виключення з раціону м'яса тварин. Існують й більш...

Опубликовано Уляна Супрун Четверг, 6 сентября 2018 г.

Щоб бути корисною, рослинна дієта, за її словами, має бути дотримана ретельно та уважно. Адже це не означає просту відмову від м’яса та продуктів тваринного походження. Саме здоровий рослинний раціон (овочі, фрукти, насіння), а також повноцінна заміна тваринного білка на рослинний (бобові, соєві продукти, горіхи) сприяють зменшенню ризику появи багатьох захворювань. "Якщо ж ви не їсте м’яса, втім компенсуєте це малопоживною їжею - очікувати на якісь корисні ефекти для здоров’я марно", - підкреслює очільниця МОЗ.

Втім, вона радить підходити до дієти розумно та зважено. "Починайте повільно та поступово прибирайте м’ясо чи інші продукти тваринного походження зі свого раціону. До того ж варто заздалегідь зрозуміти, яким чином ви будете планувати свій оновлений раціон, щоб отримувати достатньо поживних речовин", - підсумувала Супрун.

Нагадаємо, раніше Супрун поділилася секретами психолога для подолання "післявідпусткового" синдрому.

Залиште свій коментар

Вибір редакції