Використання негативних емоджі у Facebook шкодить стрічці новин користувача

Використання негативних емоджі у Facebook шкодить стрічці новин користувача

Фото: Mashable

Алгоритм соцмережі всі емоції сприймає однаково.

Користувачі Мережі Facebook мають бути обережними з використанням нових виявів емоцій до постів, адже це може нашкодити стрічці новин користувача. Про це повідомляється у офіційному коментарі соцмережі.

Як відомо, алгоритм соцмережі передбачає, якщо користувач ставить "мені подобається" під якоюсь публікацією, тоді соцмережа пропонуватиме подібні публікації, які мають також сподобатись юзеру. У нових позначках емоцій присутні дві з негативною ознакою – "сум" та "злість". Проте алгоритм сприймає всі шість виявів емоцій однаково – тож навіть якщо вас якась публікація роздратувала і ви поставили "злий смайлик", Facebook все одно підкидатиме вам у стрічку подібні публікації.

Соцмережа обіцяє у майбутньому підправити алгоритм та зробити так, аби небажані пости не з'являлись у стрічці новин.

Нагадаємо, 24 лютого Facebook розширив функції "вподобайки" - окрім простого "мені подобається" користувач може відреагувати на публікацію шістьма емоціями: "злість", "сум", "вау", "ха-ха", "ура" та "люблю".

користувачі Мережі одразу почали жартувати про нові емоджі та обурюватись тим, що виявів негативних емоцій замало. Глава Facebook Марк Цукерберг розповів що найпопулярнішою емоцією за результатами кількох годин нововведення стала - "люблю".

Повʼязані теми:

Наступна публікація