Винахід кембриджських вчених допоможе позбавлятися болю за допомогою смартфона

Винахід кембриджських вчених допоможе позбавлятися болю за допомогою смартфона

За допомогою приладу унікальні і надскладні операції зможе здійснювати будь-який хірург.

"Проривом у медицині" вже встигли назвати презентований напередодні винахід учених із Кембриджа, йдеться в сюжеті ТСН.16.45.

Він дасть можливість хірургам здійснювати надскладні операції, а пацієнтам - позбавити болю. Більше того, вилікувати напад мігрені хворі зможуть за допомогою смартфона.

Винахід назвали "Химерою". Розробка кембриджських учених - хірургічний інструмент, який потенційно здатен допомагати у найскладніших операціях. Диво-винахід буквально прокладає шлях лікарю - інструмент сканує місце операції і може відтворювати зображення на екрані чи на інтерактивних ґуґл-окулярах, які вдягає хірург. Тож лікар бачить, де саме у хворого судини і нерви, і може їх не зачепити.

"Наша хірургічна система має потенціал для операцій, які зараз можуть зробити лише чотири чи п'ять людей в усьому світі. Вона допоможе зробити такі операції доступними для великої кількості пацієнтів", - каже один з винахідників.

Але на цьому вміння "Химери" не вичерпуються - інструмент може надзвичайно точно та легко вживити пацієнту нейромодулятори. Це невеликі пристрої, здатні врятувати хворого від болю. За допомогою електричних імпульсів вони зменшують больові відчуття. Розробники пояснюють, що регулювати їхню роботу власник зможе просто за допомогою спеціальної програми на смартфоні.

"Біль - це лише серія імпульсів, які передаються через нервову систему. Тож, розмістивши електричні сигнали у цільових нервах ви зможете зменшити, чи перенаправити імпульси, які ваш мозок сприймає як біль. Уявіть собі людину, що потерпає від мігрені, відчуває її наближення та за допомогою свого смартфона може її подолати. Така терапія змінює життя цього пацієнта", - каже винахідник.

Скільки часу мине, поки диво-винахід потрапить до лікарень, творці "Химери" не прогнозують. Але налаштовані рішуче і шукають гроші, щоб налагодити серійне виробництво.

Повʼязані теми:

Наступна публікація