Virgin Galactic показала проєкт надзвукового пасажирського літака

Virgin Galactic показала проєкт надзвукового пасажирського літака

Фото: Virgin Galactic

Основним напрямом діяльності компанії є бізнес у сфері космічного туризму.

Американська компанія Virgin Galactic показала проєкт пасажирського надзвукового літака, здатного літати втричі швидше, ніж звук та на висоті понад 18 км.

Про це повідомляє Sky News з посиланням на компанію.

Зазначається, що він розрахований на перевезення від 9 до 19 осіб. Польоти будуть проходити на висоті понад 18 кілометрів, а літак буде поставлятися з салоном, адаптованим під потреби клієнтів, у тому числі з кріслами першого класу. Компанія стверджує, що остаточна версія літака може досягати швидкості 3 Маха (від 2300 км/год до 3700 км/год). Virgin Galactic також оголосила про підписання меморандуму про наміри з Rolls-Royce, яка допоможе в розробці і виробництві двигунів для літака. 

Варто зазначити, у травні цього року Virgin Galactic заявила, що вона отримала деяку допомогу від NASA в сфері розробки надзвукових літаків. Літак має крило дельтоподібної конструкції, а також великий вертикальний хвостовий стабілізатор. Під крилом розташовуються два повітрозабірники для двигунів. 

Повідомляється, що на поточному етапі проект пройшов лише первинну оцінку фахівців. Надалі інженери будуть детально опрацьовувати конструкцію і підбирати матеріали для лайнера. 

Фото: Virgin Galactic

Компанія Virgin Galactic має намір виводити на орбіту Землі туристів, які згодні будуть заплатити чималі гроші ($ 250 тис.) за нетривале перебування в умовах мікрогравітації. Водночас, протягом багатьох років Virgin Galactic також заявляла про зацікавленість у використанні своїх космічних технологій для розвитку високошвидкісних подорожей з використанням не суборбітальних ракет для переміщення людей з однієї точки Землі в іншу за набагато менший час, ніж у звичайному літаку, а надзвукових літаків.

Раніше повідомлялося, що Virgin Galactic планує 2020 року відправити перших космічних туристів в суборбітальний політ. Нагадаємо, космічний корабель Virgin Galactic SpaceShipTwo VSS Unity вже зробив два успішних випробувальних польоти - один у грудні 2018 року, а інший в лютому 2019 року.

Американський космічний корабель "Крю Дрегон" успішно повернув астронавтів з МКС

Американський космічний корабель "Крю Дрегон" успішно повернув астронавтів з МКС

Повʼязані теми:

Наступна публікація