Яблучна угода: Apple придбала сервіс розпізнавання музики за $ 400 млн

Яблучна угода: Apple придбала сервіс розпізнавання музики за $ 400 млн

Фото: Reuters

Apple вела переговори про покупку сервісу протягом п'яти місяців.

Apple закрила операцію щодо придбання сервісу розпізнавання музики Shazam. Щоправда, "яблучні" не стала розкривати вартість угоди. За даними джерел видання TechCrunch, йдеться про $ 400 млн.

TechCrunch повідомила про майбутнэ поглинання Shazam ще минулого тижня. Apple підтвердила угоду тільки зараз. «Apple Music і Shazam за своєю природою підходять один одному, поділяючи пристрасть до пошуку нової музики та надання вражаючого музичного досвіду користувачам», — повідомили в Apple, підтвердивши, що тепер команда Shazam приєднається до них.

До Києва прилетів співзасновник компанії Apple Стів Возняк

До Києва прилетів співзасновник компанії Apple Стів Возняк

За словами співрозмовників видання, Apple вела переговори про покупку сервісу протягом п'яти місяців, причому компанія почала переговори до того моменту, коли Shazam вже була в стадії переговорів з Snapchat і Spotify. Shazam є одним з найбільш популярних додатків App Store.

Нагадаємо, тисячі фанатів яблучного гаджета в усьому світі стояли в багатоквартальних чергах, щоб першими отримати в свої руки новинку - іРһопе Х. Так, 3 листопада почалися продажі нового телефону від Apple в 50 країнах, зокрема в США, Китаї, Австралії, Індії, Японії і Великобританії. Як завжди, серед покупців знайшлися особливо заповзятливі, які продавали своє місце в черзі і влаштовували власні «міні-магазині» просто під стінами Apple Store, де перепродували тільки що придбані гаджети.

Повʼязані теми:

Наступна публікація