Як кліматичні зміни стають причиною небачених фінансових збитків. Інфографіка

Як кліматичні зміни стають причиною небачених фінансових збитків. Інфографіка

Фото: pixabay.com

За останні 20 років фінансові збитки від природних катаклізмів сягнули небаченої раніше позначки у 2,25 трильйона доларів.

За 1978-1997 роки тотальні збитки від катаклізмів становили 895 мільйонів доларів (780 мільйонів євро). Але за період 1998-2017 років ця цифра виросла на більш ніж 150 % і наразі сягає 2,25 трильйона доларів.

Про це йдеться у звіті Офісу ООН з питань зменшення небезпеки лих (UNISDR). 

Організація зазначає, що через зміни клімату стихійні лиха трапляються частіше та мають серйозніші наслідки, ніж раніше. Так, наприклад, у період від 1998 до 2017 року трапилося 6600 природних катаклізмів, найпоширенішими з яких були шторми та повені. 

Найбільших економічних збитків від стихійних лих за останні 20 років зазнали такі країни як США, Китай та Індія. Як саме різні держави постраждали від катаклізмів можна побачити на інфографіці. 

За словами спеціального представника Генерального секретаря ООН з питань зменшення небезпеки лих Мамі Мізуторі, економічні збитки серйозно гальмують викорінення бідності у тих регіонах світу, де трапляються природні катаклізми. 

Нагадаємо, наприкінці вересня в Індонезії стався потужний землетрус, що спровокував цунамі. Величезні хвилі здіймалися за лічені хвилини. Найбільше від стихії постраждало місто Палу, яке було майже вщент зруйноване. Там рятувальники і знайшли найбільшу кількість загиблих. Це відбулося через те, що місто розташоване у бухті, яка й збільшила силу цунамі, що було спричинене попереднім землетрусом.

За останніми даними, офіційно підтверджено смерть 2045 осіб від стихійного лиха, більше 10 тисяч осіб постраждали. Рятувальники вважають, що безвісти зникло не менше 5 тисяч осіб, однак місцеві ЗМІ говорять про цифру вдвічі більшу. 

У Києві побито сторічний температурний рекорд

У Києві побито сторічний температурний рекорд

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація