Європейське космічне агентство відкриває новий набір астронавтів: вперше за останні 11 років

Європейське космічне агентство відкриває новий набір астронавтів: вперше за останні 11 років

Фото: Facebook

Керівництво підкреслило, що подавати заявки можуть і жінки.

Європейське космічне агентство шукає нових астронавтів. Вакансія буде відкрита від 31 березня до 28 травня 2021 року.

Про це повідомляє організація ESA.

Агентство було засноване 1975 року. Зараз у складі організації представники найбільших європейських країн - Франції, Німеччини, Італії, Великої Британії, Іспанії, Швейцарії та інших. Штаб-квартира розташована в Парижі.

Набір астронавтів не відбувався вже 11 років, проте зараз агентство хоче поповнити лави новобранцями.

"Вперше за 11 років агентство шукає нових астронавтів. Ці новобранці будуть працювати разом з наявними астронавтами, коли Європа вступить в нову еру освоєння космосу".

Представники організації заявили, що хочуть досягти гендерного балансу в лавах астронавтів. Тому жінок закликають активніше подавати заявки на вступ до загону.

"Ми прагнемо розширити гендерна різноманітність в наших лавах. Ми повинні дивитися ширше, ніж будь-коли раніше. Цей процес набору є першим кроком, і я з нетерпінням чекаю на можливість спостерігати, як в найближчі роки агентство буде розвиватися у всіх сферах космічних досліджень та інновацій разом з нашими міжнародними партнерами", - сказав Йохан-Дітріх Вйорнер, директор ЄКА.

Зараз в лавах Європейського космічного агентства є тільки одна жінка - італійка Саманта Крістофоретті. Вона поставила рекорд тривалості польоту серед жінок і всіх астронавтів ЄКА.

Нагадуємо, що ракета-носій Falcon 9 успішно доправила вантаж у космос і приземлилась на платформу. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація