З висоти пташиного польоту: як літак на сонячних батареях Solar Impulse 2 перетнув Атлантику

Літак здійснив триденний політ, використовуючи тільки сонячну енергію.

Літак Solar Impulse 2, який використовує для польоту лише енергію сонця, рано-вранці 23 червня приземлився в іспанському містечку Севілья.

Він здійснив триденний політ і перетнув Атлантичний океан, повідомляє Reuters.

Літак приземлився о 7:30 ранку за місцевим часом Іспанії, після того як вийшов з міжнародного аеропорту Джона Кеннеді 20 червня.

Сам політ тривав трохи більше 71 години, ним керували швейцарці Бертран Пікар і Андре Боршберг.

За крейсерської швидкості близько 70 кілометрів на годину, літак обладнаний більш ніж 17 тисячами сонячних батарей, які вбудовані в крила з розмахом більше, ніж у Boeing 747. Вночі літальний апарат живиться від літій-іонних зарядних елементів.

Проект Solar Impulse вже поставив ряд світових рекордів в категорії польотів на сонячній енергії, здійснивши зокрема перший такий політ через всю територію США 2013 року.

Кругосвітня подорож швейцарських авіаторів почалося ще в березні 2015 року в Абу-Дабі. За минулий рік Пікар і Боршберг долетіли до Гавайських островів, де взяли паузу.

У квітні 2016 року швейцарці відновили переліт, після того як поліпшили батареї.

Нагадаємо, найбільший замолет у світі АН-225 ("Мрія") перевіз в Австралію 130-тонний генератор, потім повернувся в Європу з іншим вантажем. А вже з Лейпцига доставив в Абу-Дабі обладнання вагою 169 тонн. Таке під силу тільки найбільшому в світі літака. Скрізь "Мрію" зустрічали тисячі людей. Але головна місія - все ж не транспортна, а просвітницька.

Повʼязані теми:

Наступна публікація