За білками в крові пацієнтів з COVID-19 можна передбачити, наскільки хворими будуть заражені

За білками в крові пацієнтів з COVID-19 можна передбачити, наскільки хворими будуть заражені

Фото: Unsplash

Дослідники сподіваються на розробку простих тестів для попередньої перевірки пацієнтів.

Дослідники визначили 27 білкових біомаркерів, які можна використовувати для прогнозування ймовірності серйозного захворювання пацієнта з COVID-19.

По це пише Technology Networks.

Люди, інфіковані SARS-CoV-2, вірусом, що викликає COVID-19, реагують по-різному. У деяких симптоми не проявляються, деякі повинні бути госпіталізовані, а для деяких хвороба смертельна.

У цьому дослідженні вчені з Інституту Френсіса Кріка та Charité - Universitätsmedizin Berlin виявили 27 потенційних біомаркерів, які присутні на різних рівнях у пацієнтів з COVID-19, в залежності від тяжкості їхніх симптомів.

Маркери можуть допомогти лікарям передбачити, наскільки хворим стане пацієнт, і надати вченим нові цілі для розробки ліків.

Дослідники вдосконалили метод аналізу, званий мас-спектрометрією, щоб швидко перевірити наявність і кількість різних білків в плазмі крові. Вона застосовувалася для аналізу сироватки 31 пацієнта з COVID-19 в лікарні Берлінського університету Charité. Їх результати були додатково підтверджені у 17 пацієнтів з COVID-19 в тій же лікарні та у 15 здорових людей.

Дослідники сподіваються, що їхні результати призведуть до розробки простих тестів для перевірки рівня одного або декількох з цих білків у пацієнтів з COVID-19. Результати таких тестів можуть бути використані для підтримки лікарів в ухваленні рішення, яке лікування надати.

Тест, що допомагає лікарям передбачити, чи стане пацієнт з COVID-19 критичним чи ні, буде мати неоціненне значення. Це допоможе їм прийняти рішення про те, як найкращим чином впоратися з хворобою для кожного пацієнта, а також виявити найбільш схильних до ризику захворювань. Ми сподіваємося, що біомаркери, які ми визначили, приведуть до розробки цих життєво необхідних тестів.

один з провідних авторів дослідження Крістоф Месснер

Три ключових білка, ідентифікованих командою, були пов'язані з білком, який викликає запалення. Дослідники припускають, що полегшити деякі з цих симптомів можливо за допомогою ліків, які націлені на ці пов'язані білки.

"Надійний метод, який ми використовували в цьому дослідженні, є цінним і потужним інструментом для прогнозування прогресування захворювання, а також для знаходження потенційних цілей для лікування", - додав автор наукової статті Маркус Ральзер.

Нагадаємо, у пекінській компанії Sinovac Biotech Ltd, яка працює над вакциною від коронавірусу COVID-19, впевнені на 99% в її ефективності.

Повʼязані теми:

Наступна публікація