Зменшує ризик виникнення раку і є родичем огірка: цікаві факти про кавун

Існує понад тисяча різноманітних сортів кавунів. 

Шматочок кавуна точно не зашкодить здоров'ю у спекотний день. 

Про це йдеться у сюжеті "Сніданку з 1+1".

Зазначається, що кавун – це солодкий родич огірка та гарбуза. Він народився в Африці, але дуже популярний в Україні.

Кавун – найбільш водяниста ягода у світі. Він на 92 % складається з води і найкраще освіжає організм у спеку.

Існує понад тисяча різноманітних сортів кавунів. Окрім звичних українцям смугастих плодів із червоною м'якоттю та насінням, селекціонери вже вивели кавуни із жовтою та помаранчевою м'якоттю, кавуни без насіння, карликові кавуни та навіть кавуни із чорною шкіркою. Останні – вирощені в Японії і наразі найдорожчі. За один чорний кавун доведеться викласти близько 250 доларів.

Вигадливі японські фермери першими почали вирощувати й квадратні кавуни, бо така форма найзручніша для зберігання у холодильнику. А нещодавно там з'явилися кавуни у формі серця, пірамід і навіть обличчя людини.

ВідеоГоворимо про кавуни з дієтологом Олександром Кущем

Медики вважають кавун одним із найбільш корисних продуктів. Завдяки вмісту антиоксиданту лікопену, ця ягода зменшує ризик виникнення серцево-судинних захворювань та кількох видів раку, зокрема легенів та шлунку. А завдяки вмісту вітаміну А ласування кавуном покращує стан шкіри та волосся.

Але є у цієї ягоди і протипоказання. Через властивість накопичувати нітрати, кавуни не рекомендують вживати маленьким дітям, вагітним жінкам та тим, які вигодовують дитину грудьми, а також людям із захворюванням нирок.

Залиште свій коментар

Аватар
Залиште свій коментар

Коментарі до посту

Останні Перші Популярні Разом коментарів: