Знайди різницю. У Сінгапурі показали максимально схожого на людину гуманоїда

Робот Надін може вести діалог, розповісти історію або грати в ігри, додала професор.

У Сінгапурі представили нового гуманоїда, який максимально схожий на живу людину. Про це повідомляє видання Reuters.

Робот Надін має зріст 1,7 метра, у неї каштанове волосся, м'яка шкіра та виразне обличчя. Вчені розраховують, що одного разу цей гуманоїд можна буде використовувати як особистого помічника для літніх людей або людей з обмеженими здібностями.

Гуманоїд, створений за подобою свого розробника - професора Наді Тельман.

Програмне забезпечення робота дозволяє їй виражати десятки емоцій і згадувати попередню розмову. Це не комерційний проект, але Тельман заявила, що її гуманоїд може бути корисний людям із діагнозом деменція.

"Якщо ви залишите цих людей наодинці, вони будуть стривожені. Такі люди завжди повинні з кимось взаємодіяти", - сказала Тельман. Надін може вести діалог, розповісти історію або грати в ігри, додала професор.

Наразі Тельман і її команда працюють над ще одним проектом - емоційними роботами, які змогли б грати з дітьми. Проект все ще перебуває на ранній стадії розробки та прототип поки недоступний.

Робот-дитина зможе відповідати на запитання, показувати емоції і розпізнавати людей. Крім цього, компаньйон зможе доглядати за дітьми та інформувати дітей або няню, якщо щось піде не так.

"У дитини є багато іграшок, але вони, як правило, пасивні. Цей робот буде активною іграшкою і зможе взаємодіяти з дітьми", - повідомила Тельман.

Нагадаємо, нещодавно американські інженери почали розробляти робота-рятувальника. Вони взяли за взірець таргана. Вчених вразила здатність тарганів пробиратися в найменші щілини і при цьому не втрачати мобільності. Вивчивши будову цих комах, вчені сконструювали схожий механізм. Апарат розміром з долоню можна навантажити сенсорами і передавачами, і він зможе пролізти, наприклад, під завали будинків у районах стихійних лих і знайти там уцілілих.

Повʼязані теми:

Наступна публікація