Часто трапляється так, що замість апетитних варених пельменів виходить липка маса. А секрет насправді досить простий: треба забути про варіння в окропі.
Більшість людей за звичкою кидають заморожені пельмені в киплячу воду, думаючи, що так потрібно варити цю страву. Однак професійні кухарі не рекомендують так робити, бо це пряма дорога до кулінарної катастрофи, і ось чому.
Як правильно варити пельмені: чому їх у жодному разі не можна кидати в окріп
Вся справа в тому, як говорять професійні кулінари, що різкий перепад температури згубний для ніжного тіста. Заморожені пельмені, потрапляючи в окріп, згодом перетворюються на липку масу. Зовнішній шар миттєво нагрівається, а начинка залишається крижаною. У результаті тісто розривається, випускаючи сік, і пельмені розвалюються, що псує смак та зовнішній вигляд страви.
До того ж, окріп активує крохмаль на поверхні пельменів, перетворюючи їх на липку грудку. Розділити їх стає практично неможливо, і страва втрачає свою привабливість.
То як же правильно варити пельмені, щоб вони вийшли соковитими, цілими й апетитними? Треба назавжди забути про окріп і дотримуватися кількох простих рекомендацій від професійних кухарів.
- Холодний початок. Опускайте заморожені пельмені в холодну чи теплу воду. Це дасть змогу тісту рівномірно прогрітися, тому воно під час варіння не розірветься.
- Повільний вогонь. Доведіть воду до кипіння на повільному чи помірному вогні, постійно помішуючи пельмені. Так вони рівномірно варитимуться і не злипатимуться.
- Соняшникова олія. Додайте у воду трохи рослинної олії – 1-2 столові ложки на каструлю. Олія покриє пельмені тонкою плівкою, запобігаючи їхньому злипанню.
- Не можна переварювати. Пельмені варто варити 7-10 хвилин після закипання води, залежно від розміру і типу. Їх не можна переварювати, щоб вони були смачними й соковитими.
Подавайте приготовані пельмені з улюбленими соусами – сметаною, майонезом, кетчупом, додавши трохи вершкового масла.
Читайте також:
Кілограм солі на 5 літрів окропу – бур'янів не буде до липня: це треба зробити навесні
Зелений салат з черемшею: рецепт простої, але дуже смачної страви