Дуже смачна, розсипчаста, м'яка: які хитрощі приготування пшоняної каші

Дуже смачна, розсипчаста, м'яка: які хитрощі приготування пшоняної каші

Як правильно варити пшоняну кашу / Фото: Freepik

Досвідчені господині поділилися всіма тонкощами приготування найсмачнішої каші із пшона.

Розповідаємо про найголовніші хитрощі, які допоможуть приготувати ніжну, розсипчасту та смачну пшоняну кашу.

Як приготувати найсмачнішу пшоняну кашу: які важливі нюанси варто врахувати  

  • Хитрість №1. Варто знати, що перед приготуванням пшоно треба ретельно промити гарячою водою. Річ у тім, що кожне зернятко має крохмальну оболонку, яка під час приготування каші надаватиме їй в’язкої консистенції. Тому треба вимити цю оболонку, щоб каша дійсно була розсипчастою.
  • Хитрість №2. Просушіть пшоно на сковорідці, а потім обсмажте на помірному вогні упродовж однієї хвилини на невеликій кількості олії. Таким чином смак пшона розкриється повністю, каша вийде ароматною й насиченою. Окрім того, олія не дасть пшону увібрати багато вологи, тож каша буде розсипчастою.
  • Хитрість №3. Пшоняна каша має гарненько розпаритися. Тут є важливий нюанс, щоб пшоно зварилося, але не перетворилося на клейку розварену масу — краще варити кашу в каструлі без кришки. Накривати кришкою її потрібно тоді, коли більша частина води випарується. До того ж не забувайте іноді помішувати кашу в процесі варіння, щоб вона не пригоріла.

Читайте також:

Чому треба залишати дверцята мікрохвильовки відкритими: це має знати кожен

5 найпопулярніших помилок під час запікання овочів, які можуть зіпсувати страву

Навіщо досвідчені господині обов’язково ставлять евкаліптові гілочки у ванній кімнаті

Повʼязані теми:

Наступна публікація