Всі ми знаємо, що цукор найкраще зберігається в сухому і прохолодному місці.
Дуже важливо також, щоб цей продукт стояв подалі від страв з яскраво вираженим сильним запахом, тому що він вбирає в себе всі сторонні аромати.
Водночас цукор можна без проблем зберігати у паперовому пакеті за кімнатної температури. Він довго не псується, якщо всередину не потрапить волога.
Однак чому дехто кладе цукор в холодильник? Адже там досить волого, хоча й прохолодно. А ще в холодильнику можуть стояти інші продукти, які мають сильний запах. Чи буде цукор довше зберігатися в холодильнику? Загалом, ні. Він навпаки швидше зіпсується, тому що буде вбирати в себе аромати і вологу.
Проте цей спосіб не про зберігання цукру, а про подовження термінів для інших продуктів.
Виявляється, якщо покласти в холодильник кілька кубиків або столових ложок цукру, то він буде діяти як природний поглинач зайвої вологи та неприємних запахів. Завдяки цьому інші продукти будуть довше зберігатися свіжими і смачними. Це простий, але ефективний домашній засіб, який допомагає зменшити поширення мікробів і запобігає псуванню їжі.
Читайте також: