Як зварити ідеальний гороховий суп: буде набагато смачнішим, ніж у ресторані

Ці секрети професійних кухарів допоможуть перетворити звичайну страву на справжній кулінарний шедевр, який смакуватиме всій родині.

Як приготувати гороховий суп, щоб був дуже смачним

Як приготувати гороховий суп, щоб був дуже смачним / © pixabay.com

Гороховий суп — страва з дитинства, яку люблять абсолютно всі. Та далеко не всі знають, як приготувати його так, щоб він був не лише ситним, а й дуже смачним. Професійні кухарі радо поділилися своїми секретами приготування страви. Завдяки цим кулінарним хитрощам і правильно підібраним інгредієнтам навіть найпростіший гороховий суп можна зробити витвором кулінарного мистецтва. Розповідаємо, як зварити ідеальний гороховий суп, щоб смакував усій родині.

Як зварити гороховий суп, щоб був ароматним і надзвичайно смачним: кулінарні хитрощі

  • Секрет №1: правильно підготовлений горох. Обов’язково замочіть сухий горох у холодній воді на 6 годин або на ніч. Це зробить його ніжнішим, скоротить час варіння та зменшить ризик здуття живота після вживання страви. Якщо часу обмаль, просто залийте горох окропом і залиште на годину.

  • Секрет №2: наваристий бульйон. Горох любить ароматний наваристий бульйон. Найкраще суп готувати на м’ясному бульйоні з копченими ребрами, шинкою, яловичиною чи куркою. Також можна приготувати суп з обсмаженими на вершковому маслі овочами, якщо ви не їсте м’яса.

  • Секрет №3: обов’язково треба обсмажувати овочі. Цибулю, моркву й селеру краще не кидати до супу сирими. Обсмажте їх на вершковому чи оливковому маслі до золотистого кольору. Це надасть страві карамельної солодкості та набагато глибшого й виразнішого смаку.

  • Секрет №4: спеції, які змінюють усе. Гороховий суп любить лавровий лист, але його треба виймати одразу після приготування. Для теплого ароматного смаку варто додати трохи паприки й мускатного горіха. Також ідеальними для горохового супу вважаються чебрець і майоран. Необхідно також знати, що сіль і перець краще додавати наприкінці варіння, коли суп стане густим.

  • З чим найкраще подавати. Гороховий суп найкраще смакуватиме з підсушеним хлібом з часниковим маслом, смаженими сухариками з беконом чи сиром і петрушкою, яка надасть страві акцентної свіжості. Гурмани можуть спробувати додати трохи діжонської гірчиці чи сметани в тарілку, щоб страва набула легкої пікантності та кислинки.

  • Рекомендація від шеф-кухарів. Гороховий суп наступного дня стає ще смачнішим, він загусає, набуває ніжної тектури та насиченішого аромату. Тому цю страву можна готувати про запас на 2–3 дні.

Пов’язані теми

Наступна публікація

Я дозволяю TSN.UA використовувати файли cookie