Найкращий народний засіб від слимаків, який допоможе позбутися шкідників

Найкращий народний засіб від слимаків, який допоможе позбутися шкідників

Як позбутися слимаків

Суміш для боротьби зі слимаками.

Протягом багатьох років в Україні борються з іспанським слимаком. Вони знищують близько 150 видів і різновидів культурних рослин, їдять навіть чорнобривці, які не чіпають інші шкідники. Найбільше іспанський слимак полюбляє виноград, полуницю, капусту, перець, картоплю, моркву, буряк. Як зазначають фахівці, вони їдять навіть мертвих тварин і представників свого виду.

Вдень слимаки ховаються у ґрунті, іноді навіть на глибині до 1 м, де під’їдають коріння. З настанням темряви вилазять на поверхню в пошуках свіжої їжі. Для розмноження полюбляють підвищену вологість і високу температуру повітря. Яйця відкладають восени, ховаючи їх у тріщини або вологі укриття. Нове покоління з’являється у травні. Бур’яни, часте поливання, велика кількість залишених на полі рослинних решток сприяють розмноженню шкідника.

Жовтень, ще зберігається тепло, стало волого, і слимаки почали жерти багаторічники та іншу зелень, що залишилася на городі.

Хости, поїджені слимаками / Фото: https://www.facebook.com/groups/368642197924845

Як боротися зі слимаками: ефективний недорогий засіб

Ефективним і безпечним засобом є уліцид. Він екологічний, але дорогий, а для знищення слимаків його потрібно багато.

Досвідчені городники пропонують дешевший дієвий засіб.

Щоб позбутися слимаків, потрібно взяти 300 г дрібної кукурудзяної крупи, залишки від ранкової кави – 100 г  (кавову гущу перед цим підсушити), пакетик сухої меленої гірчиці – 100 г і 20 г самого уліциду.

Ретельно перемішати, з вечора розкидати в місцях скупчення слимаків. Після такого оброблення вранці знайдете неймовірну кількість знешкоджених шкідників. Якщо робити так постійно, можна їх позбутися.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація