Щоб їжа не прилипала до сковорідки, скористайтеся цими дієвими народними методами.
Напевно, кожна господиня зіштовхувалася з проблемою прилипання курячого та іншого м’яса до сковорідки. Однак є кілька простих методів, які допоможуть на відмінно впоратися з проблемою. Але спочатку треба підготувати м’ясо. Курка має бути кімнатної температури, якщо є зайва волога, її необхідно прибрати за допомогою паперових рушників. Найкраще готувати м’ясо на добре розжареній чавунній сковорідці. Отже, розповідаємо, що треба зробити, щоб курка та інші продукти не прилипали під час смаження до пательні.
Якщо прилипає м’ясо до сковорідки — що треба зробити
- Олія. Поставте сковорідку на плиту і налийте трохи олії, нагрійте її, поки не піде легкий димок. Потім приберіть сковороду з плити, витріть насухо паперовими серветками. Після прожарювання мити її не треба, просто налийте олію, добре розігрійте та смажте курятину чи інше м’ясо як зазвичай.
- Пергамент. Якщо прожарювання не допомогло, тоді можна скористатися пергаментом, який нівелює проблему прилипання. Для цього візьміть аркуш пергаменту, виріжте за діаметром сковорідки й покладіть на дно. Потім наливайте олію та смажте м’ясо просто на пергаменті. Страви не прилипатимуть, а пергамент жодним чином не впливатиме на їхній смак та якість.
Читайте також:
Рецепт салату з чорної редьки та моркви
Кухарі розповіли, що робити, якщо млинці прилипають до сковороди і рвуться