Навіщо додавати чай і лимонний сік до рису: кулінари приголомшили варіантом варіння популярної крупи

Навіщо додавати чай і лимонний сік до рису: кулінари приголомшили варіантом варіння популярної крупи

Навіщо додавати лимонний сік і чай до рису / Фото: Unsplash

Рис вважається одним з найпопулярніших гарнірів у різних куточках світу. Тому в кулінарії можна знайти чимало секретів приготування цієї крупи.

Наприклад, якщо під час варіння додати до крупи певні інгредієнти, це може вплинути на смак і властивості кінцевої страви.

Деякі кулінари радять додавати до рису лимонний сік. Вважається, що на одну каструлю достатньо лише 1 ст. л. цього компоненту. Додають його для того, щоб значно покращити текстуру вже приготовленого рису.

Вважається, що лимонний сік не лише змінює смак страви на краще, додаючи їй ледь відчутної кислинки, але й робить крупу розсипчастою. Тож якщо у вас рідко виходить саме такий рис, варто спробувати цей лайфгак.

Звісно, краще брати свіжовижатий сік цитрусових. Але якщо під рукою такого немає, підійде й такий, що вже продається у магазині в готовому вигляді.

А ще кулінари стверджують, що рис можна варити в чаї. Особливо для цієї процедури підійде жасминовий чай. Вважається, що після такого приготування рис також стане розсипчастим, не злипатиметься, а ще змінить свій смак на краще. Можете додати кілька пакетиків жасминового чаю просто до каструлі під час варіння.

Впевнені, що таких варіантів приготування рису ви ще не пробували. Якщо готові експериментувати і хочете скуштувати щось нове, варто додати ці цікаві лайфгаки до своєї "скарбнички" рецептів.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація