Рис вважається одним з найпопулярніших гарнірів у різних куточках світу. Тому в кулінарії можна знайти чимало секретів приготування цієї крупи.
Наприклад, якщо під час варіння додати до крупи певні інгредієнти, це може вплинути на смак і властивості кінцевої страви.
Деякі кулінари радять додавати до рису лимонний сік. Вважається, що на одну каструлю достатньо лише 1 ст. л. цього компоненту. Додають його для того, щоб значно покращити текстуру вже приготовленого рису.
Вважається, що лимонний сік не лише змінює смак страви на краще, додаючи їй ледь відчутної кислинки, але й робить крупу розсипчастою. Тож якщо у вас рідко виходить саме такий рис, варто спробувати цей лайфгак.
Звісно, краще брати свіжовижатий сік цитрусових. Але якщо під рукою такого немає, підійде й такий, що вже продається у магазині в готовому вигляді.
А ще кулінари стверджують, що рис можна варити в чаї. Особливо для цієї процедури підійде жасминовий чай. Вважається, що після такого приготування рис також стане розсипчастим, не злипатиметься, а ще змінить свій смак на краще. Можете додати кілька пакетиків жасминового чаю просто до каструлі під час варіння.
Впевнені, що таких варіантів приготування рису ви ще не пробували. Якщо готові експериментувати і хочете скуштувати щось нове, варто додати ці цікаві лайфгаки до своєї "скарбнички" рецептів.
Читайте також: