Кекс / Фото: julia_food_blog_ua / © Instagram
Домашній різдвяний кекс: рецепт, за яким хочеться випікати щороку
Кекс вийде дуже ароматним і гарно смакуватиме до чаювання за святковим столом.
Без сумніву, різдвяний кекс — справжня класика святкової випічки. У ньому поєднуються цитрусова цедра, прянощі, цукати й горіхи. Тому кекс виходить насиченим та дуже ароматним. Це ідеальний варіант до різдвяної кави, чаю чи як домашній подарунок, загорнутий у пергамент і присипаний цукровою пудрою.
ТСН.ua підготував рецепт різдвяного кексу від кондитерки Юліани Віліч.
Інгредієнти
210 г борошна
70 г мигдального борошна
8 г розпушувача
210 г масла
200 г цукру
4 яйця
цедра одного лимона
цедра одного апельсина
3 г кориці
3 г меленого імбиру
3 г мускатного горіха
100 г апельсинових цукатів
100 г в’яленої чорниці
100 г в’яленої журавлини або вишні
100 г подрібненого фундука
Приготування
Вершкове масло кімнатної температури збиваємо з цукром. Маса має стати світлішою і збільшитися в об’ємі. Додаємо цедру, перемішуємо.
Поєднуємо борошно, розпушувач, корицю, мускатний горіх та імбир і мигдалеве борошно.
Після цього поступово з’єднуємо сухі інгредієнти зі збитим маслом. Додаємо цукати, сухофрукти та горіхи. Вимішуємо лопаткою, щоб сухофрукти добре розподілились по тісту.
Викладаємо масу до форми для кексу. Випікаємо в духовці, розігрітій до 165 градусів, близько 60 хвилин.
Коли кекс охолоне, можна щедро посипати його цукровою пудрою. Випічку можна загорнути в пергамент Вона може зберігатися до двох тижнів.
Нагадаємо, ми ділилися рецептом різдвяного англійського кексу, який підкорює з першого шматка. Його печуть заздалегідь, щоб до Різдва він настоявся і набув свого особливого смаку та аромату.