Здавалося б, що може бути простішим за смажені котлети. Однак часто ця страва з фаршу підгорає зверху, прилипаючи до сковороди, а всередині залишається сирою.
Якщо котлети просто розвалилися під час смаження, їх усе ще можна з'їсти, незважаючи на не дуже естетичний вигляд. А ось із сирою та підгорілою стравою все складніше. Таку куштувати навряд чи хтось наважиться.
Чому котлети підгорають, а всередині залишаються сирими? Можливо, ви припускаєтеся однієї доволі популярної помилки, а саме намагаєтеся просто посмажити котлети з обох боків хвилинку і одразу викладаєте на тарілку. Так робити не варто.
Навіть дуже гарна на вигляд золотава скоринка зовсім не означає, що котлети вже готові, надто якщо ви готуєте цю страву зі свинячого або яловичого фаршу. Курятина готується набагато швидше, тому таких проблем зазвичай не виникає.
Щоб м'ясо дійсно приготувалося і не залишалося сирим, треба налити на дно сковорідки окріп, а потім протушкувати котлети на невеликому вогні під закритою кришкою. Після цього приберіть кришку і підсмажуйте страву до золотавої скоринки.
Якщо додатково обваляти котлети в борошні, а потім покласти на сковороду в окріп – вийде смачний соус.
Якщо ж смаження вам однаково не вдається, можна спробувати спочатку підсмажити котлети з обох боків, а потім викласти на деко та покласти до духовки, щоб вони там дійшли до готовності.
Читайте також: