Чай – улюблений напій багатьох українців. Щоб не витрачати час зайвий час, найчастіше його заварюють у пакетиках. Він вийде максимально смачним і корисним, якщо знати, скільки часу витрачати на цей процес.
Нещодавно експерти з Wren Kitchen Кеті Кіппакс та Анжела Пірс розповіли виданню The Mirror про те, скільки часу потрібно, щоб заварити пакетик чаю. Саме недостатній час заварювання, на думку фахівців, є основною помилкою під час приготування смачного й корисного напою.
Отже, експерти стверджують, що для максимального ефекту потрібно залишати пакетик чаю в кип'ятку від 3 до 5 хвилин.
Але це ще не все, адже не менш важливою є температура заварювання. Вода повинна мати температуру 100 градусів. А ось залишати чайний пакетик у воді протягом усього процесу пиття напою зовсім неправильно. Чим довше він залишається в рідині, тим гіркішим стає сам напій. А все тому, що гаряча вода "витягує" з чаїнок інтенсивний смак.
У Великій Британії особливо полюбляють пити чорний чай з молоком. Проте тривалий час навіть серед британців велися суперечки щодо того, що першим наливати до склянки: чай чи молоко. На думку експертів, спочатку до кухля наливають воду, потім кладуть до нього пакетик чаю, заварюють 3-5 хвилин і лише після цього додають молоко.
Виявляється, на смак напою впливає навіть колір склянки. Британці віддають перевагу червоним великим кухлям. І це зовсім не випадковість. Річ у тім, що мозок людини асоціює червоний колір з соковитістю, солодом, спілістю. Тому напій у такій ємності "виграє" у такого ж, завареного, наприклад, у білій кружці.
Не забувайте також фільтрувати воду перед тим, як заварити чай. У звичайній воді з-під крану часто міститься багато кальцію, який може вступити в реакцію з органічними речовинами в чайних листках, і на поверхні напою з'явиться характерна веселкова плівка. Хоча це не шкодить здоров'ю, проте частина чайного смаку згубиться.
Читайте також: