Смак ароматного напою залежить від пропорцій складників – кави, цукру, води та вершків, форми чашки і температури окропу.
Без кави не минає жоден ранок. Смачна, запашна та бадьора – її готують по-різному. Хтось любить заварну з кавової машинки чи турки, а дехто п’є розчинну. Головне, зранку не дуже хочеться витрачати багато часу на приготування свого улюбленого напою. Розповідаємо про швидкий спосіб заварювання смачної кави просто в чашці. Вам знадобиться лише кілька хвилин зачекати – і ароматний напій готовий.
Раніше ми писали, як виростити зелену цибулю на підвіконні.
Як правильно заварювати каву в чашці, щоб вона вийшла смачною
- Пропорції кави та води. Спочатку потрібно взяти каву, бажано середнього помелу. Великий помел призначений для кавової машинки, а дрібний – для турки. Якщо ви бажаєте м’який напій, то на 1 грам кави вам потрібно 20 грамів води. Якщо вам до вподоби міцний смак, тоді на 1 грам кави знадобиться 15 грамів окропу.
- Форма чашки також важлива для приготування смачного напою. Потрібна чашка середнього розміру, щоб вода швидко не остигала.
- Температура води повинна бути гарячою, але не киплячою, близько 95-ти градусів.
- Час заварювання залежить від форми чашки. У широкій і низькій ємності кава завариться швидше, ніж у вузькій та високій. Зазвичай напій заварюється 2-4 хвилини.
- Дайте каві постояти, це дозволить напоєві повністю розкрити свій аромат і смак.
- Додавання вершків та цукру. Ці складники додаються за смаком, але їх краще додати після заварювання кави, тоді напій буде в рази смачнішим.
Читайте також:
Будуть свіжими дуже довго: як правильно зберігати овочі та фрукти – поради експертів
Які спеції зіпсують будь-який суп: ніколи не додавайте їх до страви
Як не прогадати і купити найсолодші мандарини: 4 способи, що допоможуть вибрати стиглі фрукти