Вчені назвали 5 речей, які роблять людину по-справжньому щасливою

Вчені назвали 5 речей, які роблять людину по-справжньому щасливою

Що треба для справжнього щастя / Фото: Freepik

Науковці та психологи визначили ті речі, які роблять життя людей наповненим, яскравим та щасливим.

Щастя – це індивідуальне поняття. Для когось – це здоров’я, для інших – купа грошей, а хтось щасливий, дивлячись на захід сонця або слухаючи спів пташок. Однак, вчені провели багато досліджень на тему щастя і визначили 5 речей, які роблять усіх людей щасливими.

Які речі роблять людей дійсно щасливими: дослідження вчених

  • Враження та спогади. Якщо ви давно не брали відпустку, то вам неодмінно треба це зробити. Адже відпочинок або невеличка мандрівка роблять людей щасливішими. Путівка на море або в гори  – це дуже вдала інвестиція в те, щоб зробити своє життя більш наповненим та яскравим. Ті враження, які ви отримаєте у відпустці, довго зберігатимуться у вашій пам'яті та робитимуть вас щасливішими. Ніщо не зможе замінити таких приємних спогадів.
  • Навчайтеся. Книжки, курси, вебінари не лише допомагають нам здобувати нові знання чи навички — вони підвищують самооцінку та роблять життя більш якісним. Нові навички, здобуті у процесі навчання, зазвичай допомагають підвищити свій професіоналізм, що впливає на підвищення рівня доходу і якості життя.
  • Час для себе. Обов’язково приділяйте собі увагу та балуйте різноманітними дрібничками. Головне, робити це кожного дня. Тоді ваше життя стане по-справжньому щасливим. Замовляйте їжу після важкого робочого дня, зробіть розслаблювальну ванну або почитайте цікавий роман. Так само можна скористатися послугами прибирання або няні, щоб вивільнити час для себе та відпочити. Виконання купи домашніх обов’язків ще нікого не робило щасливішим, а ось відпочинок та присвячення часу собі вмить покращить ваш емоційний стан.
  • Домашній затишок. Намагайтеся оточувати себе гарними речами. Нехай це буде просто гарна чашка для ранкової кави або затишний плед для осінніх вечорів. Головне, щоб ви почувалися у своїй оселі комфортно — це наповнюватиме вас внутрішнім спокоєм, гармонією і теплом.
  • Більше спілкуйтеся з рідними та друзями. Живе спілкування посилює відчуття щастя та поглиблює стосунки з близькими для вас людьми. Не втрачайте можливості зайвий раз сходити з друзями на прогулянку чи з коханими в кафе — спільне дозвілля поглибить ваш емоційний зв’язок та зробить вас набагато щасливішими.

Читайте також:

Дізнайтеся за датою народження, хто ваш святий покровитель і яка ікона-заступниця вас оберігає

Названо 2 найщасливіші дні в листопаді 2024 року: будь-які починання матимуть грандіозний успіх

5 речей, які насправді потрібні жінкам у стосунках з чоловіками

Повʼязані теми:

Наступна публікація