Як почистити один кілограм волоських горіхів за хвилину: бабусин метод, який ніколи не підводить

Як почистити один кілограм волоських горіхів за хвилину: бабусин метод, який ніколи не підводить

Як швидко і легко очистити волоські горіхи / Фото: pixabay.com

Очищення волоських горіхів — це не найприємніший процес. Він досить важкий і займає багато часу. Ми вирішили нагадати вам про ефективний бабусин метод, який допоможе впоратися з 1 кг горіхів лише за хвилину.

Про метод розповіла на своєму YouTube-каналі блогерка Катя Онча. Він допомагає не лише впоратися з міцною шкаралупою за лічені хвилини, але й робить так, щоб ядра залишалися цілими та неушкодженими.

Цей спосіб доволі простий, але дуже ефективний. Дівчина перейняла його від своєї бабусі, яка завжди чистила волоські горіхи тільки так. Процес має кілька етапів, але всі вони зовсім не складні. 

Спочатку волоські горіхи потрібно підготувати до кип'ятіння. Вони повинні бути без бруду та зеленої шкірки. Після цього візьміть достатньо глибоку каструльку, налийте в неї води по вінця та доведіть до кипіння. Потім додайте у воду горіхи і кип'ятіть їх щонайменше п'ять хвилин.

Важливо під час кип'ятіння перемішувати горіхи. Так вони рівномірно прогріються зі всіх боків. За п'ять хвилин волоські горіхи вже будуть готові до очищення.

Тут дуже важливо ще й правильно вдарити молотком по шкаралупі, щоб ядро залишилося цілим. Вдарити інструментом потрібно по тій частині, де дві половинки шкаралупи з'єднуються між собою. Бийте не надто сильно, після кип'ятіння горіхи все одно гарно розкриються. 

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація