В разі неправильного прання може постраждати не лише тканина, а й клей, що тримає підошву.
Взуття з замші не припиняє втрачати популярності. Ба більше, цієї осені замша утверджується як ключовий тренд сезону. Але є нюанс. Взуття з замші потребує ретельного догляду.
Як прати замшеве взуття та що категорично не можна робити – розповідаємо далі.
Коли варто прати замшеве взуття у пральній машині
Використовувати пральну машину варто лише в екстрених випадках. Наприклад, коли взуття уже неможливо відчистити вручну.
Довге перебування взуття в пральній машині може погано позначитися на матеріалах. Так, постраждати може не лише тканина, але і клей, що тримає підошву.
Крім того, у пральній машині виріб промокає повністю, що збільшує і так чималий час сушіння. А бажання прискорити процес може лише нашкодити.
Як правильно прати замшу
Спершу варто переконатися, що на виробі немає тріщин або інших дефектів. Якщо вони є, треба вибрати режим "ручне прання".
- Устілки і шнурки потрібно заздалегідь прибрати.
- Оптимально прати замшеве взуття в режимі "без нагрівання води".
- Відключіть опцію "віджимання/сушка".
- Вибирайте рідкі засоби для прання замшевого взуття у пральній машині.
- Завантажуйте до барабану по одній парі, таким чином можна попередити його деформацію.
Ще один спосіб
- 1-2 столові ложки порошку;
- тривалість не більше години;
- віджимання – 700 обертів;
- температура – 40-50 градусів.
Водночас замість порошку рекомендується користуватися гелем для прання: він забезпечує більш щадний вплив.
Як сушити замшеве взуття
Важливо: замшеве взуття не можна сушити біля батареї або кондиціонера, а особливо – безпосередньо на нагрівальному приладі.
Можуть нашкодити й сонячні промені. Після прання кросівки треба поставити в тінь.
Не варто використовувати і спеціальні сушарки з нагрівальними елементами. Від такого нагрівання деякі матеріали, особливо замша, втрачають свій колишній зовнішній вигляд.
Безпечний час висихання становить півтора-два дні.
Раніше ми розповідали, як почистити білі кросівки в домашніх умовах: найкращі поради.