Як за 5 хвилин приготувати смачний десерт із ряжанки: цей смаколик сподобається всім

Як за 5 хвилин приготувати смачний десерт із ряжанки: цей смаколик сподобається всім

Як приготувати десерт із ряжанки / Фото: Freepik

Легкий, корисний і дуже ніжний десерт, який нагадує шоколадне морозиво.

Такий десерт не лише смачний, але й корисний, він сподобається як дорослим, так і дітям, а приготувати його зможе кожен за лічені хвилини.

Як приготувати смачний десерт із ряжанки і какао: покрокова інструкція

Інгредієнти:

  • 450 мл ряжанки;
  • 3 ст. ложки цукру;
  • 2 ст. ложки какао;
  • 1 ст. ложка желатину;
  • 50 мл води.

Спосіб приготування: покрокова інструкція

  1. Замочіть желатин у воді, дайте набухнути упродовж 10 хвилин.
  2. Підготуйте ряжанку. Перелийте продукт у глибоку ємність для подальшого збивання.
  3. Додайте цукор і какао або фруктову масу. Якщо бажаєте приготувати фруктовий варіант, замініть какао на перетерті банани, полуницю або інші ягоди.
  4. Збийте масу з домішками до утворення дрібних бульбашок.
  5. Розтопіть желатин на водяній бані або у мікрохвильовій печі, не доводячи до кипіння.
  6. З'єднайте інгредієнти. Вливайте розтоплений желатин у ряжанку тонкою цівкою, постійно помішуючи, щоб маса була однорідною.
  7. Розлийте у формочки. Перелийте суміш у невеликі піали, скляночки, баночки або кружки.
  8. Охолодіть. Приберіть десерт у холодильник. Для застигання достатньо 30 хвилин.
  9. Подавання. Десерт можна прикрасити тертим шоколадом, ягодами або залишити як є. Смаколик за текстурою нагадує суфле або мус, а легкі бульбашки роблять його особливо легким і ніжним.

Читайте також:

Як вибрати смачний оселедець з ікрою до святкового столу: на що звернути увагу

Яка червона риба найкраща для домашнього засолювання: поради професійних кухарів

Чому під час заварювання чаю на поверхні утворюється біла піна

Повʼязані теми:

Наступна публікація