Легкий, корисний і дуже ніжний десерт, який нагадує шоколадне морозиво.
Такий десерт не лише смачний, але й корисний, він сподобається як дорослим, так і дітям, а приготувати його зможе кожен за лічені хвилини.
Як приготувати смачний десерт із ряжанки і какао: покрокова інструкція
Інгредієнти:
- 450 мл ряжанки;
- 3 ст. ложки цукру;
- 2 ст. ложки какао;
- 1 ст. ложка желатину;
- 50 мл води.
Спосіб приготування: покрокова інструкція
- Замочіть желатин у воді, дайте набухнути упродовж 10 хвилин.
- Підготуйте ряжанку. Перелийте продукт у глибоку ємність для подальшого збивання.
- Додайте цукор і какао або фруктову масу. Якщо бажаєте приготувати фруктовий варіант, замініть какао на перетерті банани, полуницю або інші ягоди.
- Збийте масу з домішками до утворення дрібних бульбашок.
- Розтопіть желатин на водяній бані або у мікрохвильовій печі, не доводячи до кипіння.
- З'єднайте інгредієнти. Вливайте розтоплений желатин у ряжанку тонкою цівкою, постійно помішуючи, щоб маса була однорідною.
- Розлийте у формочки. Перелийте суміш у невеликі піали, скляночки, баночки або кружки.
- Охолодіть. Приберіть десерт у холодильник. Для застигання достатньо 30 хвилин.
- Подавання. Десерт можна прикрасити тертим шоколадом, ягодами або залишити як є. Смаколик за текстурою нагадує суфле або мус, а легкі бульбашки роблять його особливо легким і ніжним.
Читайте також:
Як вибрати смачний оселедець з ікрою до святкового столу: на що звернути увагу
Яка червона риба найкраща для домашнього засолювання: поради професійних кухарів
Чому під час заварювання чаю на поверхні утворюється біла піна