Як за декілька секунд відрізнити справжню сметану від підробки: три найкращі методи

Як за декілька секунд відрізнити справжню сметану від підробки: три найкращі методи

Як перевірити якість сметани / Фото: Freepik

Недобросовісні виробники досить часто в натуральні продукти додають домішки, щоб знизити собівартість виробництва, але разом із ціною знижується також і їхня якість.

Сметана – один із найпопулярніших продуктів, її додають до багатьох страв, роблять з неї десерти й випічку. І жоден приготований борщ також не обходиться без неї. А як же перевірити сметану на натуральність та якість? Бо зараз досить легко можна наскочити на продукт, який містить пальмову олію та крохмаль. Щоб перевірити якість та справжність сметани, є три найкращі способи, які ніколи не підводять.

Як перевірити якість сметани і переконатися, що продукт не містить домішок

  • Скло. Треба нанести сметану на скло. Якісна натуральна сметана утворює рівний шар, а продукт із домішками буде давати розводи, які досить легко побачити.
  • Йод. Треба додати краплю йоду до сметани — якщо вона не поміняла колір, це означає, що продукт справжній. Якщо вона набула синього чи фіолетового відтінку, то у сметані міститься крохмаль.
  • Гаряча вода. Розмішайте ложку сметани у склянці гарячої води. Підроблений продукт не буде розчинятися, він опуститься на дно у вигляді грудочок або підніметься на поверхню у вигляді пластівців. Справжня сметана легко розчиняється у гарячій воді, забарвлюючи її у молочно-білий колір.

Експерти з безпеки харчування також рекомендують уважно читати склад продукту. Натуральна сметана містить лише вершки та закваску. Наявність пальмової олії, рослинних жирів, стабілізаторів, емульгаторів та консервантів говорить про те, що продукт не є натуральним.

Читайте також:

Як приготувати найсмачніший у світі кисломолочний сир: знадобиться лише один інгредієнт

Чи треба промивати пропарений рис: будьте уважні й не робіть цієї помилки

Як врятувати пересолений фарш: що додати, щоб котлети вийшли смачними й соковитими

Повʼязані теми:

Наступна публікація