Смак напою закохає в себе з першого ковтка: як заварити вишукану каву по-грецьки з густою пінкою.
Наш ранок традиційно починається з кави. Що не дивно, адже без цього напою неможливо прокинутися та поліпшити свій настрій. Каву готують за різноманітними рецептами, однак вважається, що кава по-грецьки має ідеальний смак та аромат. Розповідаємо, як заварити каву в турці за грецьким рецептом, які рекомендації щодо приготування напою в чашці.
Як правильно приготувати каву по-грецьки
Щоб напій мав вишуканий смак і густу пінку, варто дотримуватися простих правил приготування. Треба взяти дві столові ложки кави середнього помелу, одну склянку води і дві чайні ложки цукру.
Спосіб приготування напою:
- Засипте каву в турку, залийте водою й ретельно перемішайте.
- Напій треба заварювати на слабкому вогні, періодично помішуючи.
- Не доводьте каву до кипіння. Щойно підніметься пінка, зніміть з вогню і залиште на 2 хвилини.
- Потім розілліть каву по чашках, додайте цукор і можна пити.
Як правильно заварювати каву в чашці
Якщо ви не хочете морочитися із заварюванням напою в турці, каву також можна приготувати у чашці. Однак, варто пам’ятати, вода має бути близько 92-95°С, тоді напій вийде насиченим та ароматним.
Спосіб приготування кави в чашці:
- Налийте в чашку гарячу воду, щоб ємність нагрілася.
- Щойно чашка стане теплою, покладіть туди 2 столові ложки кави дрібного чи середнього помелу та залийте гарячою водою.
- Накрийте чашку кришкою чи блюдцем на 3 хвилини, щоб напій устиг заваритися.
- Потім зніміть кришку, перемішайте каву, за бажанням додайте цукор чи вершки.
Читайте також:
Додайте цей інгредієнт в омлет — і не пожалкуєте: страва стане пишною, наче хмаринка
Як правильно запікати страви у фользі: яким боком замотувати продукти